Muhabbit

Avustralyalı Yetkililer Kripto Reklamları Konusunda Uyarı Yaptı!

Kripto

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), vatandaşlarına, ünlülerin yaptığı kripto paralar hakkındaki sahte siteler konusunda temkinli olmalarını söyledi.

Yapılan genel uyarıya göre, Avustralya komisyonu, önde gelen işletmeler, yeni siteler ve devlet kurumları tarafından onaylandığı iddia edilen bir dizi sahte kripto sitesi hakkında rapor aldı. Bu internet sitelerinden bazıları, Waleed Aly, Mike Baird, Dick Smith ve Virginia Trioli gibi ülkenin ünlü şahıslarını onayına sahip.

Kripto Dolandırıcılıkları Avustralyada Revaçta

ASIC, uyarıların bir parçası olarak bir dizi örnek yayınladı. Örneğin, Bitcoin Evolution, sahte bir kripto ticaret botu olarak gösteriliyor. Dolandırıcı internet sitesi, daha öncelerde Filipinler ve Malta da dahil olmak üzere diğer ülkeler tarafından da izlenmekte. Diğer dolandırıcı internet siteleri arasında, Bitcoin Revolution ve Bitcoin Trader’da yer alıyor.

Avustralya komisyonu konu hakkında şunları söyledi:

Bu internet siteleri, Facebook, Instagram, LinkedIn ve Twitter gibi sosyal medya sitelerinde sahte ünlülerin hesapları kullanılarak tanıtımını yapıyor. Bir yatırımcı reklama tıkladığında genellikle sahte internet sitesine yönlendiriliyor.

Bu Tür Dolandırıcılıklar Nasıl İşliyor?

ASIC, dolandırıcıların, çevrimiçi arama terimlerini, ünlülerin ve medya kuruluşlarının sahte hesaplarını kullanarak, sahte haber makaleleri ve reklamlar oluşturmak gibi eylemlerle hareket ettiğini açıkladı.

Çevrimiçi arama motorları ve haber siteleri genellikle bu makaleler ve reklamları sürekli yayınlayarak, dijital para birimlerine karşı bir ilgi uyandırıyor. Komisyon, bu durumun bir satın alma çılgınlığına yol açtığını belirtti ve ekledi:

İnsanlar kripto para birimine alıştıkça ve satın aldıkça değerleri artar ve diğer tüccarlar bu durumu kullanarak fiyatı daha da yukarıya taşır. Sonrasında ise haddinden fazla değerlenmiş kripto paraları ellerinden çıkartarak olmaları gereken seviyeye geri indirirler.

Avustralyalı komisyon, son zamanlarda toplamda 14.9 milyon $’dan fazla maliyeti olan kripto bara birimi ile ilgili dolandırıcılık raporu hazırlamış durumda.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu’nun bir kolu olan Scamwatch tarafından yapılan bir araştırmaya göre, 25 ile 34 yaşlarındaki genç Avustralya vatandaşları kripto dolandırıcılıklarından en çok etkilenen kişiler oldu.

Muhabbit.com olarak sizlere, bu tarz olaylarda soğukkanlılığınızı koruyarak ve kendi fikirleriniz ile hareket etmenizi öneriyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version