Muhabbit

Avustralya’nın Bankacılık Devi, Kripto Para Hizmetlerini Askıya Aldı!

Son dönemlerde yaşanan krizler bankanın bu kararı almasına neden oldu.

Avustralya

Avustralya

Uluslararası operasyonlara sahip Sidney merkezli bir banka Commonwealth Bank of Australia (CBA) kripto para ticaret hizmetleri pilot programını süresiz olarak askıya aldığını açıkladı. Banka bu durumu son dönemlerde kripto para piyasasında yaşanan gerileme ve düzenleyici belirsizliğin artmasına bağlıyor.

Hatırlanacağı üzere Commonwealth, 2021 yılının son aylarında kripto para ticareti ve saklama özelliklerine ait pilot bir uygulama planları olduğunu duyurmuştu. Banka kullanıcıları pilot uygulama kapsamında, 2022 yılında sınırlı bir şekilde Bitcoin, Ethereum, Litecoin gibi kripto para birimlerini satın alabilir hale gelmişti. Şimdi ise yapılan açıklamada bu hizmetin durdurulduğu belirtildi.  

Commonwealth Bank CEO’su Matt Comyn, şirketin müşterilerden alınan geri bildirimler üzerinde çalıştığını, ancak bir sonraki aşamaya geçmeden önce daha fazla düzenlemeye ihtiyaç duyulacağını söyledi.

“Geçen haftanın olayları (LUNA krizi) göz önüne alındığında, kripto para piyasasının çok büyük miktarda ilgi gören ve çok değişken bir sektör olduğu açık. Ancak bu volatilite ve farkındalığın yanı sıra, ölçeğin kesinlikle küresel olarak, düzenleyicilerden ve bunu düzenlemenin en iyi yolunu düşünen insanlardan çok fazla ilgi olduğunu görebilirsiniz.”

Kripto Para Alanına Düzenleme Gerekli

Commonwealth CEO’su aslında ani kararın temel sebebini LUNA krizine bağlıyor. Gerekli düzenlemelerin gündeme gelmesi gerektiğini belirten CEO, bunun yatırımcılar için oldukça gerekli bir işlem olacağını belirtiyor.

“Bu aşamada niyetimiz pilot çalışmayı yeniden başlatmak, ancak bunun en uygun olduğundan emin olmak için düzenleyici bir cephede üzerinde çalışmak istediğimiz birkaç şey var.”

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan Swinburne Üniversitesi’nde fintech liderliği ve girişimcilik konusunda öğretim görevlisi olan Dr Dimitrios Salampasis, CBA gibi büyük şirketlerin kripto paralardan kaynaklı potansiyel itibar zararından korktuklarını söyledi. 

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version