Muhabbit

Avustralya’nın Yeni Hükümeti, Kripto Para Düzenlemeleri Hakkındaki Duruşunu Belirtti

Avustralya’nın yeni hükümeti nasıl bir adım atacak?

Avustralya Lisans

Avustralya Lisans

Avustralya’da hükümet değiştikten 3 ay sonra iktidara gelen Avustralya İşçi Partisi (ALP), kripto para düzenlemelerinin nasıl olacağı hakkındaki planlarını açıkladı.

Açıklamayı, Sayman Jim Chalmers yaptı. Chalmers, 2021 yılında “Bir Teknoloji ve Finans Merkezi Olarak Avustralya” konulu senato soruşturma raporunda yer alan 12 tavsiyeden biri olan “token haritalama” seçeneği üzerine denemeler yapılacağını belirtti. Avustralya’daki kripto para sektörü ise, ALP hükümetinin bunu kabul edip etmeyeceğini merakla beklediğini ve düzenleme teklifine sıcak baktıklarını açıkladı.

“Token haritalama” denemelerinin yıl sonundan önce yapılması planlanıyor. Bu denemelerin kripto paraları tanımlama ve bağlı oldukları hizmetlerin nasıl düzenlenmesi gerektiğine yardımcı olması hedefleniyor.

Hazine Bakanlığı yakın zamanda 12 tavsiyeden diğerleri üzerinde de çalışacağını belirtti. Çalışılacak olan diğer başlıklar içinde şunlar bulunuyor:

Sayman Jim Chalmers’ın yaptığı açıklamada, Sayman Yardımcısı ve Finansal Hizmetler Bakanı Stephen Jones ve Hazine Bakan Yardımcısı Andrew Leigh ile birlikte Başbakan Anthony Albanese liderliğindeki hükümet, “büyük ölçüde düzenlenmemiş” bir kripto para sektörüne hükmetmek istediğini açıkladı:

“Şu anki hâliyle kripto para sektörü büyük ölçüde düzenlenmemiş durumda. Bu yeni teknolojileri kucaklayabilmemiz ve dengeyi düzeltmemiz için bazı çalışmalar yapmamız gerekiyor.”

Sayman yaptığı açıklamada, 2018’den bu yana bir milyondan fazla vergi mükellefinin kripto para ekosistemi ile etkileşime girdiğini belirtti. Düzenlemenin ise kripto varlık sektörüne ayak uydurmak ve uyum sağlamak için mücadele ettiğini vurguladı.

Avustralya’nın Önceki Hükümeti Neyi Düzenlediğini Bilmiyordu

Politikacılar, önceki Liberal liderliğindeki hükümetin daha önce “neyin düzenlendiğini anlamadan” kripto para ikincil hizmet sağlayıcıları aracılığıyla kripto varlık düzenlemesi ile “uğraştığını” iddia etti:

“Albanese Hükümeti, ekosistemde neler olduğunu ve ilk önce hangi risklere bakılması gerektiğini bulmak için daha ciddi bir yaklaşım izliyor.”

Piper Alderman’ın Ortağı Michael Bacina, “token haritalama” denemelerinin düzenleyiciler ve politika yapıcılar arasındaki önemli eğitim açığını kapatmak için “önemli bir adım” olacağını belirtti ve şunları söyledi:

“Avustralya şu anda blok zincirine ağırlık veriyor. Ancak daha önce düzenlemelerdeki belirsizliğin Avustralya’dan ayrılan işletmelere yol açtığını gördük. Token haritalama denemelerinin düzenleyici ve politika yapıcılarına düzenlemek istedikleri teknolojinin derinliğini göstereceğine inanıyoruz. Yapılan düzenlemeler tüketicileri korurken aynı zamanda Avustralya’daki yeni işleri de desteklemelidir.

Konu hakkında açıklama yapan BTC Markets CEO’su Caroline Bowler, yapılan hareketin sektördeki birçok çağrının karşılığı olduğunu söyledi. Bowler ayrıca konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

“Bu denemelerin birçok faydası olacak. Kripto para yatırımcıları için daha fazla netlik sağlanırken, şirketlerin blok zinciri tabanlı yenilikleri geliştirmesine yardımcı olunacak. Aynı zamanda kripto para borsalarına rehberlik ederken uygun bir düzenleyici rejimin şekillenmesinde yardımcı olacak.”

Ancak herkes “token haritalama” denemelerinin olumlu olduğuna inanmıyor. RMIT Blockchain İnovasyon Merkezi’nde kıdemli bir öğretim görevlisi olan Aaron Lane, bu denemelerin İşçi hükümeti tarafından geciktirici bir taktik olduğuna inanıyor. Lane konu hakkında şu sözleri söyledi:

“İlerleme ilerlemedir. Ancak sektör için kesin düzenlemelerin gelmemesi hayal kırıklığı yaratıyor.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version