Muhabbit

Avusturalyalı Komisyon, Telegram Üzerindeki Kripto Para Pump-Dump Gruplarını Ortaya Çıkardı!

Avusturalya Hisse Senedi ve yatırım Komisyonu (ASIC) pump-dump grupları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Avustralya-Telegram-Muhabbit

Avustralya-Telegram-Muhabbit

Avusturalya Hisse Senedi ve yatırım Komisyonu (ASIC) pump-dump grupları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Pump-dump şemasının nasıl çalıştığına dair önemli açıklamalar yaptı. Manipülasyon ile birlikte ilgili varlığın fiyatları ile nasıl oynandığını ortaya koyan yeni çalışma, şemanın sahiplerinin diğer yatırımcılar üzerinden nasıl para kazandığını kanıtlarıyla birlikte açıkladı.

Akademik bir çalışma olarak öne sürülen kanıtlar ve doküman, 2018 yılında bu durumun ilk büyük çıkışını yaptığını ve ikinci büyük çıkışın ise 2021 yılında gerçekleştiğini doğruladı.

Pump-Dump Trendleri

Pump Grupları olarak adlandırılan bu gruplar, grup sahiplerinin önderliğinde düşük hacimli varlıkların tahtasında alım tarafında yüklenerek, spekülatif bir şekilde fiyatın artırılması olarak tanımlanıyor.

Dökümana göre 2018 yılında kripto para piyasalarında 355 farklı manipülasyonun bu yolla gerçekleştiğini gözler önüne seriyor.

FXS-USD

FXS isimli varlığı dökümanda örnek olarak öne çıkaran ASIC, sadece 1 dakika içinde yüzde 90’a varan fiyat artışının, 65 Milyon $’lık alımla gerçekleştirildiğini açıklıyor.

Kapalı gruplar eşliğinde gerçekleştirilen bu işlemler, tepedeki kişilere kısa sürede büyük kazanç sağlarken, grup içerisindeki diğer üyelerin aynı kısa süre içerisinde büyük kayıplara uğramasına sebep oluyor. Diğer yandan da market manipülasyonu ile ciddi bir suç işleniyor.

Pump-Dump grupları hakkında sizin düşünceniz nedir?

Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version