Muhabbit

Avusturya, Kripto Para Birimlerini Vergilendirmeyi Planlıyor!

Ülke, kripto para varlıklarına %27,5’lik vergi uygulamayı düşündüğünü açıkladı. 

Austria

Austria

Viyana hükümeti, Bitcoin gibi kripto para birimlerine yapılan yatırımlara ”eşit muamele” hedeflediğini dile getirdi.

Bu kapsamda hükümet, geleneksel hisse senetlerinden ve tahvillerden elde edilen sermaye kazançlarına uygulanan %27,5’lik vergiyi, kripto para birimlerine de uygulamayı düşündüğünü açıkladı. Avusturya, tedbiri gelecek yıl gerçekleştirilecek daha geniş bir vergi revizyonunun parçası olarak uygulamaya koymayı planlıyor.

Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre, dünya çapında giderek daha fazla ülke genişleyen kripto para varlık pazarından kaynaklanan gelirleri vergilendirmenin yollarını arıyor. Bu duruma etken olan sebeplerin başında ise, kripto para ekonomisinin toplam piyasa değerinin 3 trilyon doları aşması ve büyümeye devam etmesi gösterilebilir.

Yakın zaman önce yayımlanan bir açıklamada, Avusturya Maliye Bakanlığı “şu anda geleneksel hisse senetleri ve tahvillere kıyasla kripto para birimlerinin düzenlenmesi açısından hala bir dengesizlik olduğunu” belirtti. Ayrıca, ülkenin yeni vergi çerçevesinin AB’de Bitcoin gibi varlık sınıflarındaki yatırımcılar için adil koşullar sağlayan ilk vergi çerçevesi olacağını belirtti.

“Vergi reformu sürecinde yeni teknolojilere karşı güvensizlik ve ön yargıyı azaltmak için eşit muameleye yönelik bir adım atacağız.”

Kurum, düzenleyici hareketi kripto paralar ile ilgili finansal ürünleri daha erişilebilir hale getirmede önemli bir adım olarak tanımlıyor. Avusturya Maliye Bakanı Gernot Blümel, bu durumu “Biz sadece Avusturya’da değil, Avrupa’da da öncüyüz.” sözleri ile açıklıyor.

Belgeye göre, vergi yükümlülüğü 1 Mart 2022’de yürürlüğe girecek ve yalnızca 28 Şubat 2021’den sonra satın alınan kripto para birimleri veya “yeni varlıklar” için geçerli olacak. Daha önce edinilen dijital paralar olan “eski varlıklar” yeni vergi kurallarına tabi olmayacak.

Böylece, Avusturyalı vergi mükellefleri genel vergi düzenlemelerine başvurmak ve kripto para satın almalarından sonra elde edilen kazançlarını spekülatif işlemlerden elde edilen gelir olarak bildirmek zorunda kalacak.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version