Muhabbit

Avusturyalı Kripto Para Borsası Bitpanda Almanya’dan Lisans Aldı!

Bitpanda yeni aldığı lisansı açıkladı.

Dünya genelinde kripto para borsalarına güvenin azaldığı bu dönemde bazı borsalar farklı ülkelerden lisans alarak konumlarını güçlendiriyor. Avusturyalı kripto para borsası Bitpanda da Almanya’dan lisans aldı.

Bitpanda, Alman Federal Mali Denetim Otoritesi’nden (BAFIN) kripto varlıkları için saklama ve tescilli ticaret lisansı aldı. Bitpanda’ya göre alınan bu lisans, kripto para borsası olarak BAFIN’in katı yasal gerekliliklerini karşılayan ilk Avrupa yatırım platformu olmasını sağladı.

Bitpanda yaptığı açıklamalarda lisansın Almanya sınırlarında kripto para işlemleri servislerini genişletmeye yaradığını belirtti. Bitpanda CEO’su Eric Demuth, şirketin bu başarısı hakkında şunları söyledi:

“Almanya’da bu lisansın alınması Bitpanda takımının aylar boyu yoğun çalışması ve BAFIN ekibiyle yakından çalışmasının bir sonucudur. Lisans, Avrupa’da düzenleme açısından öncü konumumuzu güçlendiriyor ve bu alanda ne kadar iyi konumlandığımızı bir kez daha gösteriyor. Biz müşterilerimize yatırım için güvenli, sağlam ve basit bir yol sunmaya çalışıyoruz.”

Bitpanda Güzel Haberler Vermeye Devam Edecek

Demuth, Bitpanda’nın yıl sonuna kadar daha birçok heyecan verici duyuru yapacağını da açıkladı. Bitpanda, 2014 yılında Demuth, Paul Klanschek ve Christian Trummer tarafından kuruldu. Borsa bu süreçte Avusturya’nın Finansal Piyasa Otoritesi (FMA) ve Fransa’nın Autorité Des Marchés Finansörleri (AMF) tarafından lisans aldı.

Bitpanda, Çek Cumhuriyeti’nde ise sanal varlık servis sağlayıcısı (VASP) ve PSD2 ödeme sağlayıcısı lisanslarına sahip. Değeri 4,1 milyar dolar olduğu bildirilen borsa ayrıca İsveç, İspanya ve Birleşik Krallık’ta faaliyet gösterme konusunda yasal onay aldı.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version