Muhabbit

Axie Infinity CEO’su Ronin Saldırısı Açıklanmadan Önce Fonlarını Geri mi Çekti?

23 Mart 2022’de kripto para tarihinin en büyük saldırılarından biri Axie Infinity’nin Ronin köprüsüne yapılmıştı. Yeni bilgiler ortaya çıktı.

Çoğumuzun hatırlayacağı gibi; blok zinciri oyunları arasında en popüler oyunlardan biri olan Axie Infinity’ye ait Ronin köprüsüne büyük bir saldırı gerçekleştirilmişti. Saldırının sonuçları dudak uçurtan cinstendi: 600 milyon dolarlık bir kayıp.

İlginizi çekebilir: Axie Infinity’nin Ronin Köprüsünden 600 Milyon Dolar Çalındı!

Axie Infinity Kurucu Ortağı ve CEO’su Trung Nguyen, yeni açıklanan bilgilere göre Ronin saldırısı duyurulmadan 3 saat önce 3 milyon dolar değerindeki AXS tokenlarını (Axie Infinity yerel tokenı) Binance’e çekti.

Axie Infinity CEO’sundan Şüpheli Hareketler

Bloomberg’in 28 Temmuz 2022 tarihinde yaptığı habere göre; 3 milyon dolarlık sıra dışı işlem ilk kez Asobs isimli bir Youtube kanalı tarafından ortaya çıkarıldı. On-chain (zincir üzeri) işlemleri araştıran ekip, bu işlemlerin Nguyen’e ait olduğunu tespit etti.

https://www.youtube.com/watch?v=uLIlrbdtmjw

Youtube kanalı Asobs ardından, Bloomberg Businessweek ile elde ettiği bulguları paylaştı. Bloomberg ise bilgileri doğrulatmak için Axie Infinity’nin arkasındaki şirket olan Sky Mavis’e ulaşarak zincir üzeri verileri sundu.

Sky Mavis, ilgili cüzdanın Nguyen’e ait olduğunu ve 3 milyon dolarlık AXS tokenın Binance’e transfer edildiğini doğruladı.

İlginizi çekebilir: Axie Infinity Shard (AXS) Nedir?

Sky Mavis’ten bir yetkili olan Kalie Moore; Axie Infinity CEO’sunun Binance’e fonları transfer etme sebebini “likiditenin artırılma ihtiyacı” olarak açıkladı. Bir diğer sebep ise Moore’a göre short işlemi açanların ellerindeki AXS’leri satmalarına engel olmak:

O esnada şunu anladık: Binance üzerinde daha fazla AXS sahibi olursak pozisyon ve opsiyon zenginliğimiz artacaktı. Bu şekilde borç ve sermaye yönetimimizde daha güvenli ve esnek olabilecektik. Bu sebeple proje ekibi Nguyen’in cüzdanını kullanarak; short işlem satışlarını engellemek ve haberlerden fazla etkilenilmemesi için bu yöntemi izledi.

İlginizi çekebilir: Axie Infinity NFT Satışları Küllerinden Yeniden Doğuyor!

Asobs Kanalı Başka İşlemler de Tespit Etti

Saldırı olayının gerçekleştiği zamanlarda Asobs başka önemli fon transferleri de gözlemledi. Bu transferlerin de Axie Infinity ile cüzdanlardan yapıldığına inanılıyor.

Ancak Sky Mavis; bu adreslerin kendi şirket veya çalışanlarına ait olduğu iddiasını doğrulamadı.

Ronin köprüsü saldırısı, 23 Mart 2022 tarihinde yaşanmış ve 173 bin 600 ETH ile beraber 25,5 milyon USDC çalınmıştı. Saldırının gerçekleştiği tarihte bu çalınan varlığın değeri 600 milyon dolardı.

Ronin köprüsü saldırının ardından belirli bir süre kapatıldı ve geçtiğimiz ay köprünün yeniden açıldığı, kayıp yaşayanların ise kayıplarının karşılanacağı duyuruldu.

İlginizi çekebilir: Axie Infinity’nin Ronin Köprüsü Yeniden Açıldı!

Daha fazla Altcoin haberleri için: Altcoin Haberleri

Daha fazla Blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version