Muhabbit

Axie Infinity, Kore Pazarında Kalıcı Olmaya Kararlı!

Oyna-kazan konseptinin öncülerinden Axie Infinity’nin kurucu şirketi Sky Mavis, Güney Kore piyasasındaki varlığını artırmayı planlıyor. 

Axie-Infinity-Muhabbeti

Axie-Infinity-Muhabbeti

Oyna-kazan konseptinin öncülerinden Axie Infinity’nin kurucu şirketi Sky Mavis, Güney Kore piyasasındaki varlığını artırmayı planlıyor. 

Kore Blockchain Haftası kapsamında 9 Ağustos 2022 günü konuya dair konuşan Sky Mavis Kurucu Ortağı Jeffrey Zirlin, ülkede oyna-kazan oyunlarına yönelik hala devam eden yasağa rağmen, Kore piyasasının sektör için önemini koruduğunun altını çizdi. 

“Kore piyasası dünya üzerindeki en önemli oyun piyasalarından biri ve Güney Kore’de binlerce oyuncumuz var.” 

Zirlin, şirketin an itibarıyla Axie Infinity oyununu Koreli oyunculara uygun olacak şekilde yeniden şekillendirme sürecinde olduğunu belirtti. 

“Piyasada daha da genişlemek istiyoruz. Örneğin, oyunumuzu yerel düzene göre şekillendirmek istiyoruz. Mesela Korelilerin birçoğu İngilizce bilmiyor, değil mi? Yani Koreli oyuncuların dikkatini çekmemize engel olan bir dizi bariyer mevcut. Ancak buna rağmen en aktif ve başarılı oyuncularımızın bir kısmı da Koreli. Koreliler dünya üzerindeki en iyi oyunculardan bazılarına sahip.”

Güney Kore Oyun Derecelendirme ve Yönetim Komitesi, kumar karşıtı politikalar kapsamında yerel blockchain piyasasının oyna-kazan oyunları üretmesini yasakladı. Hükümet ayrıca Aralık 2021’de, Google Play ve Apple Store’un bu tip oyunları Kore’de listelemesine de yasak getirdi. 

“Yasal düzenleme söz konusu olduğunda konuşmak için henüz çok erken. Bu bir eğitim ve tartışma süreci olacak. En nihayetinde hükümetin oyna-kazan konseptinin popülerliğini kabul ederek bu düzenlemeyi değiştireceğini umuyorum.”

Axie Infinity’nin Gözü Yükseklerde!

Axie Infinity projesi hala erken erişim sürecinde. Öyle ki, henüz Google Play ya da Apple Store’dan erişilebilecek bir uygulaması dahi yok. Active Player’a göre, Temmuz 2022’de 766.000 civarında kişi oyuna giriş yaptı. Bu sayı Ocak 2022’de erişilen 2,7 milyon kişi sayısı ile kıyaslandığında oldukça küçük kalıyor. 

İlginizi çekebilir: Axie Infinity CEO’su Ronin Saldırısı Açıklanmadan Önce Fonlarını Geri mi Çekti?

Axie Infinity yalnızca Kore’de değil, dünya genelinde benimsenmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda, oyuncuların oyuna dair tecrübesini geliştirmeyi ve ekosistemini genişletmeyi planlıyor. Bu noktada Origin gibi yeni savaş modlarının oldukça etkili olacağı öngörülüyor. Origin, Haziran 2022’de 600.000’den fazla oyuncunun ilgi odağında olmuştu. 

“An itibarıyla ana odak noktamızda Origin var. Origin’i geliştirmek ve onu daha sürükleyici bir hale getirerek dikey ilerlemeye uygun bir formatta sunarak daha eğlenceli kılmayı amaçlıyoruz. Origin, 3 bedava başlangıç Axies’i (Axie Infinity NFT’si) ile başlıyor. Diğer bir deyişle, oyuncular herhangi bir ekonomik ya da finansal karar almak zorunda kalmadan Origin’i oynamaya başlayabiliyor.” 

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version