Muhabbit

Azuki NFT Yaratıcısı 30 Milyon Dolarlık Bağış Toplamayı Hedefliyor

Azuki NFT koleksiyonu büyümeye devam ediyor

En çok işlem hacmine NFT koleksiyonlarından Azuki NFT koleksiyonunun yaratıcısı Los Angeles merkezli Chiru Labs’ın yaklaşan A Serisi finansman turunda 30 milyon dolar toplamayı planladığını iddia edildi.

Şirketin fon toplamasına aşina olan 3 kaynak toplanabilecek fon miktarının 30 milyon doları aşacağını tahmin ettiklerini belirtti. Bu kaynaklardan bir tanesi fonların büyük kısmının zaten taahhüt edildiğini ve kapatıldığı takdirde turun Chiru’ya 300 milyon ila 400 milyon dolar arasında değer vereceğini öne sürdü. Yapılan anlaşmalardan haberi olan bir başka kaynak ise ayrıntıların henüz netleşmediğini ancak bu fonun yakın zamanda toplanacağını açıkladı.

Açıklamalar bu yönde olsa da ne Chiru Labs ne de projenin kurucusu Zagabond bu açıklamalar hakkında bir yorum yapmadı.

Azuki NFT koleksiyonu, benzer NFT koleksiyonları gibi büyümeye devam ediyor

Açıklamalar, diğer NFT yapımcısı Doodles’ın 704 milyon dolarlık bir değerlemeyle 54 milyon dolar kazanmasından sadece bir hafta sonra geldi. Doodles’ın yatırım turuna Reddit’in Kurucu Ortağı ve NFT meraklısı Alexis Ohanian’ın risk sermayesi şirketi 776 liderlik etmişti. 30 Ağustos 2022 tarihinde ise Moonbirds’ün arkasındaki genç şirket Proof Collective, Andreessen Horowitz (a16z) liderliğindeki bir turda 50 milyon dolar topladı.

Azuki, Doodles ve Moonbirds koleksiyonlarını oluşturan şirketler 2022 Mart ayında a16z liderliğindeki bir turda 450 milyon dolar toplayan Bored Ape Yacht Club yaratıcısı Yuga Labs’ı izledi. Sonuç olarak bu yeni şirketler 4 milyar dolarlık bir başlangıç yaptı.

Azuki NFT koleksiyonu, anime karakterlerinin farklı ruh hallerini resmeden ve şapka, silah gibi farklı aksesuarlar ile süslenmiş 10.000 adetten oluşan bir koleksiyondur. Yaklaşık 6 ay önce nadir bir koleksiyon parçası 420 ETH’a (yaklaşık 1 milyon dolar) satıldı. OpenSea verilerine göre şu anda en ucuz Azuki NFT’si 11,2 ETH (yaklaşık 14.000 dolar).

Azuki NFT koleksiyonu Web3 yatırım şirketi DeFiance’ın Kurucusu Arthur Cheong’un Twitter profil resmini nadir bir Azuki NFT’sini yaptıktan sonra yükselişe geçmişti. Sonrasında ise Hong Kong emlak kralı ve milyarder Adrian Cheng 101 adet Azuki NFT’si satın aldı. Bloomberg’in haberine göre Cheng’in kripto para sektöründeki yatırımı 200 milyon doların üstünde.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version