Muhabbit

BAE, Kamu Hizmetleri İçin Blockchain Teknolojisini Kullanacak!

BAE, işlemlerde tamamen dijitale geçme hedefleri olduğunu belirtiyor.

Blockchain

19 Nisan tarihinde Emirlik Haber Ajansı tarafından yayımlanan bir habere göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümetinin, adli noter tasdik ve kimlik doğrulama hizmetlerinde blockchain teknolojisini kullanacağı bildirildi.

Blockchain teknolojisinin benimsenmesinin, BAE Adalet Bakanlığı tarafından sözleşmelerin ve belgelerin doğrulanması için harcanan zamanı, çabayı ve harcamaları azaltması bekleniyor. Bunun yanında hükûmetin tüm işlemleri bu yılın sonuna kadar blok zincirine aktarma planını geliştirmesi de bekleniyor.

BAE’nin devam eden dijital dönüşümünün, kullanıcıların uzak yerlerden yasal sürecin bazı yönleriyle etkileşime girmesini sağlayacak “BAE PASS” olarak adlandırılan bir dijital kimliğin oluşturulmasını içereceği bildiriliyor.

Ülke, işlemlerinin yarısının 2021’in sonunda blok zincirinde gerçekleşmesi hedefinin yanı sıra, Dubai‘yi dünyanın tamamen blok zincir teknolojisiyle güçlendirilecek ilk şehri haline getirme planlarını da duyurdu. BAE, gelişen teknoloji şirketleri için çekici bir dijital, yasal manzara yaratan ilk kullananlardan biri olarak yetenek ve yeniliği çekmeyi umuyor.

BAE’nin ayrıca kısa süre önce, ülkenin çeşitli iş sektörlerindeki olası blok zinciri uygulamalarını keşfetmeye yardımcı olmak için 46 küresel finans ve teknoloji şirketinden oluşan Küresel Blok Zinciri Konseyi’ni kurduğu biliniyor.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version