Muhabbit

BAE’den Dijital Varlık Hizmeti Sunma Onayı Alan Bybit, Global Merkezini BAE’ye Taşıyor!

Bybit, Dubai’de dijital varlık hizmetleri yürütmek için prensipte onay aldığını duyurdu.

Bybit-BAE-Muhabbit

Bybit-BAE-Muhabbit

Önde gelen kripto para borsalarından Bybit, yaptığı bir açıklama ile Dubai’de dijital varlık hizmetleri yürütmek için prensipte onay aldığını duyurdu.

2022 Dünya Hükümeti Zirvesi’ndeki basın toplantısında BAE’nin Ekonomi Bakanı ile birlikte duyurulan haberde, Bybit’in ayrıca global merkezini de Dubai’ye taşımayı planladığı belirtildi.

Yapılan açıklamada, alınan yeni onay ile birlikte Bybit, Emirlik bünyesinde “test et-uyarla-ayarla” modeli kapsamında dünya genelinde ürünler ve hizmetler sunacak.  

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan BAE’nin Dış Ticaret Bakanı Dr Thani Al Zeyoudi şu ifadelere yer verdi:

“Bybit’in global merkezini Dubai’de açma kararı, BAE’yi dünya çapında bir dijital merkez konumuna getirme çabamızı ileriye taşıyacak bir dönüm noktası. Kripto para ve blok zinciri gibi dijital varlıklar, finans sistemini kökten değiştirdi. Hızla değişen bu sektörde bir adım önde olabilmek amacıyla yüksek büyüme gösteren şirketleri BAE’ye çekmek, burada tutmak ve onlara daha fazla büyüme olanağı tanımak için sağlam yasal düzenlemelerle işletme dostu bir ekosistem inşa ediyoruz.”

Bakan ayrıca, dijital varlık ve web 3.0 sektörlerinde çalışanlar için BAE’nin, yaşamak ve çalışmak açısından dünyanın en cazip yerlerinden biri olacağını dile getirdi.    

Bybit’in kurucu ortağı ve CEO’su Ben Zhou ise yeni girişimleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, dijital varlık alanındaki yeniliklere katkı sağlamanın ve global merkezlerini Dubai’de açmanın oldukça önemli bir gelişme olduğunu belirtti.

“Prensipte aldığımız bu onay, Bybit’in, BAE’nin ve içinde bulunduğu bölgenin dijital varlıklar konusunda dünya çapında bir teknoloji merkezi olma amacını desteklememizi sağlayacak eşsiz bir fırsat.”

Bybit’in yeni merkez ofisinin, 2022 yılının nisan ayı içerisinde faaliyete geçmesi planlanıyor.  

BAE Dijital Varlık Merkezi Olma Yolunda İlerliyor

Bilindiği üzere BAE’nin yeni Dubai Sanal Varlık Düzenlemesi Kanunu yakın zaman önce duyuruldu.

Yapılacak olan yeni düzenleme ile birlikte yatırımcıların korunduğu ve küresel piyasa bütünlüğünün güvence altına alındığı bir sistem getirilmek istendiği belirtildi. Bunun yanında sağlam bir altyapı sunarak kripto para sektörünün desteklenmesi için düzenleyici bir çerçeve oluşturulmasının amaçlandığı da belirtildi.

Hâlâ ByBit hesabınız yoksa bizim linkimizden kaydolup hem avantajlardan yararlanabilir hem de bize destek olabilirsiniz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Yazılar

Exit mobile version