Muhabbit

Bahamalar’da Yaşayan İnsanlar, Vergilerini Kripto Paralarla Ödeyebilir!

Bahamalar Başbakanı Philip Davis, “Vizyonumuz Karayipler’in dijital varlık merkezini Bahamalar yapmak!” dedi.

Bahama CBDC

Bahama CBDC

2022 yılı bitmeden önce Bahamalar sakinleri, vergi ödemek için kripto paraları ve merkez bankası dijital para birimini (CBDC) kullanabilir.

Bahamalar Başbakanlık Ofisi, 20 Nisan 2022 Çarşamba günü kripto paraların geleceğine dair bir rapor yayımladı. Rapora göre Bahamalar hükümeti, ülkenin Merkez Bankası ile birlikte çalışarak, vatandaşların vergi ödemesi için kripto paraları kullanmasına izin verecek.

Bununla birlikte hükümet, vatandaşlara Bahama doları ile kripto paralara erişmesini sağlayacak. Ülke, kendi CBDC’sinin daha fazla kullanılması için farklı teşvikler sunmayı planlıyor.

Yayımlanan rapor ayrıca şunlardan bahsediyor:

“Hükümet, vatandaşların kripto para kullanarak vergi veya yaptırımlardan kaçınmasını istemiyor. Bahama hükümeti, vergi ile alakalı tüm geçerli anlaşmalara ve yasalara bağlı kalarak kripto paralarla vergi ödeme işlemini hayata geçirmeye çalışacak.”

Bahamalar, Karayipler’de yer alan ve Kuzey Amerika’da bulunan ülkelerden biridir.

Bahamalar hükümeti, bu konu ile alakalı dijital varlık komitesi oluşturacağını söyledi. Ülke adalardan oluştuğu için fikir birliği sağlanması açısıdan, bir komite oluşturmak mantıklı görünüyor.

Bahamalar Başbakanı Philip Davis, bu konu hakkında şunları söyledi:

“Bahamalar’ı Karayipler bölgesinde önde gelen dijital varlık merkezine dönüştürmek için bir vizyonumuz var. Dijital varlıkların sağladığı birçok fırsatlar var. Fırsatlarla birlikte dijital varlıkların getirdiği riskler de mevcut. Bu yüzden bu konu hakkında iyi bir düzenleme oluşturmak için elimizden geleni yapacağız.

Ekim 2020’de Bahamalar, bir CBDC’yi tamamen kullanıma sunan ilk ülke oldu. Kripto para türev borsası FTX, Eylül 2021 tarihinde Bahamalar’a genişleyerek ülkede hizmet vermeye başladı.

Diğer CBDC Çalışmaları

Jamaika, Jam-Dex adında yeni CBDC’sini, Karayipler bölgesinde yıl içinde kullanıma sunacak.

Başka bir ülke olan Tayland, 2021 Ağustos tarihinden itibaren CBDC üzerine geniş çapta araştırmalara ve geliştirmelere başladı.

Bu ülkeler arasında ise CBDC alanında en verimli çalışmayı başlatan ülke ise Çin oldu. Çin dijital yuan çalışmalarında oldukça ilerleme kaydetmiş durumda. Çin, ülke çapında gerçekleştirilen büyük organizasyonlarda, vatandaşların dijital yuanı benimsemesi için farklı kullanım alanları oluşturuyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version