Muhabbit

Bahreyn Merkez Bankası, JPMorgan Blok Zincirini Kullanarak Sınır Ötesi Transferleri Test Etti!

Bahreyn Merkez Bankası, JPMorgan blok zincirini kullanarak ilk sınır ötesi fon transferini gerçekleştirdi.

bahreyn

bahreyn

Bank ABC ile ortaklaşa çalışan Bahreyn Merkez Bankası (CBB), geçtiğimiz günlerde JPMorgan’ın blok zincirini kullanarak JPM Coin ile sınır ötesi para transferini başarıyla test ettiğini duyurdu. Yapılan para transferleriyle birlikte; JP Morgan’ın blok zinciri, sınır ötesi ödemeler için iyi bir seçenek olduğunu kanıtladı.

CBDC’ler Sınır Ötesi Ödemelerinde Kullanılabilir!

Bahreyn Merkez Bankası, JPMorgan blok zincirini kullanarak ilk sınır ötesi fon transferini gerçekleştirdi. Bank ABC ile ortaklaşa çalışan merkez bankası yapılan son transferlerle birlikte, kendi dijital para birimini piyasaya sürmeye bir adım daha yaklaştı.

Bahreyn Merkez Bankası

Bahreyn Merkez Bankası Başkanı Rasheed Mohammed Al Maraj, konu ile ilgili şunları söyledi:

Bahreyn Merkez Bankası, blok zinciri teknolojisini kullanarak finansal olarak sahip olduğu vizyonu ve stratejiyi her geçen gün geliştirmeye devam ediyor. Yapılan para transferleri birlikte, testleri başarılı bir şekilde gerçekleştirmekten son derece memnunuz.

Sınır ötesi ödemeler konusunda çalışan verimsiz sistem yerine yeni teknolojiyi kullanmaya hazırız.

Bahreyn Merkez Bankası, merkez bankası dijital para birimini (CBDC) piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bununla birlikte merkez bankasının yaptığı açıklamada; daha fazla test yapıp yapmayacağı veya CBDC’yi ne zaman piyasaya süreceği tam olarak belirtilmemiş.

En zengin üçüncü Arap ülkesi olan Bahreyn, 13 Mayıs 2021 tarihinde dijital para çalışmaları için Amerikan yatırım bankası JPMorgan Chase ile ortaklık kurdu.

İlginizi Çekebilir: Merkez Bankası Dijital Para Birimi (CBDC) Nedir?

Kenya Merkez Bankası CBDC Çalışmalarına Başladı!

Kenya Merkez Bankası (CBK), merkez bankası dijital para birimi (CBDC) hakkında bir belge yayımladı. Banka, Kenya’da bir CBDC başlatmak için; potansiyel yararları, riskleri ve düzenleyici konular hakkında bilgi toplamak istiyor.

Kenya’nın yaptığı açıklamaya göre; CBDC kullanmanın sınır ötesi ödemelerini daha verimli ve daha ucuz hale getirebilir. Düzenleyici kurum, CDBC çözümlerinin çok katmanlı bankacılık yapısını düzelteceğini ve ödeme sistemini daha iyi bir hale getireceğini söylüyor.

Çin ve Nijerya Merkez Bankaları kendi CBDC’lerini piyasaya sürdü. Geri kalanı ülkeler ise çalışmalar ve testler yapmaya devam ediyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberi için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version