Muhabbit

Bakkt Bitcoin Vadeli İşlem Hacimleri Rekor Kırdı

Bakkt vadeli işlemlerde rekor tazeledi.

New York Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören Bitcoin vadeli işlem borsası Bakkt, Bitcoin vedeli işlem hacmi için yeni bir rekor kırdığını açıkladı.

16 Eylül tarihinde sosyal medya platformu Twitter üzerinden açıklama yapan Bakkt, tek bir günde 200 milyon dolardan fazla hacme sahip 15,955 Bitcoin sözleşmesinin işlem gördüğünü ve bu işlemlerin önceki rekorunu % 36 oranında kırdığını duyurdu.

Kripto para piyasası veri toplayıcısı Skew’ den alınan verilere de, açıklanan rekor rakamı grafiksel olarak göstermektedir. Açıklanan bu rekor hacim Eylül ayı boyunca yayınlanan ortalama günlük hacmin yaklaşık iki katına denk gelmektedir.

SKEW

Boğa piyasası için katalizör olarak lanse edilen Bakkt, 2020 yılının başında en hareketsiz dönemini yaşamıştı. Ancak, platformun son zamanlardaki kullanım oranı ve hacimlerinde istikrarlı artış gözlemlenmektedir. Bu da kullanıcıların ve kurumların artık vadeli işlem borsasına güvenmeye başladığını göstermektedir.

Bakkt vadeli işlemlerde en son rekorunu 28 temmuzda kırdığını sosyal medya üzerinden yayımladığı bir açıklama ile bildirmişti.

Twitter’dan bildirilen açıklamaya göre, Bakkt Bitcoin vadeli işlemlerinde 28 Temmuzda işlem gören 11.509 kontrat ile yeni bir rekor seviyeye de olduğu ilan edilmişti.

Bakkt’ın sözleşmelerinin bir farkı, nakit yerine Bitcoin’e fiziksel olarak yerleştirilmiş olmalarıdır. 2019’da piyasaya sürülmeden önce, Bakkt’ın Bitcoin’e büyük bir kurumsal ilgi uyandırdığı bildirilmişti. New York Menkul Kıymetler Borsası ile olan bağları ve Amerika Birleşik Devletlerindeki ilk tam düzenlemeli kripto borsalarından biri olması sayesinde tüm dikkatleri üzerine çeken bir borsa konumuna geldi. Bakkt aynı zamanda veriler ve listeleme hizmetlerinin önde gelen operatörü olan Intercontinental Exchange iştirakidir.

Diğer Borsa Haberleri İçinBorsa Haberleri

Diğer Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version