Muhabbit

Bakkt, New York Düzenleyicisinden BitLicense Aldığını Duyurdu!

Bakkt artık Bitcoin saklama çözümlerini New York’taki firmalara sunabilecek.

Intercontinental Exchange (ICE) tarafından kurulan kripto para girişimi Bakkt, New York’un finans sektörü düzenleyicisinden dijital para ve para aktarım lisanslarını aldı. New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) 11 Şubat 2021 tarihinde yaptığı açıklamada, Bakkt’ın bir yan kuruluş aracılığıyla BitLicense alan en son endüstri firması olduğunu söyledi. 

BitLicense, New York eyaletinde dijital para birimi işletmeleri için verilen lisansı tanımlamak üzere yaygın olarak kullanılan bir terimdir. 2015 yılında verilmeye başlanan lisansa sahip olmak isteyen firmaların belirli gereksinimleri karşılaması gerekiyor. Bu gereksinimlerden bir tanesi de firmaların lisans maliyeti olan yaklaşık 100.000 $‘ı gözden çıkarmaları gerekiyor.

Anlaşma ile ile ilgili ajans tarafından yapılan bir açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bu lisans, Bakkt Marketplace’in New York müşterilerine dijital para satın alma ve satma olanağı sunmasına ayrıca lisanslı faaliyetlerinin DFS’nin denetimine tabi olmasına izin verecek.”

Bakkt CEO’su Gavin Michael ise almış oldukları lisans hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Bu, dijital varlıkları herkes için erişilebilir hale getirme vizyonumuza ulaşmada önemli bir kilometre taşını temsil ediyor. Bakkt uygulamasının yakında piyasaya sürülmesiyle hızla gelişen sektörde yeniliği teşvik etmeye devam etmekten heyecan duyuyoruz.”

Bunun yanında Bakkt, müşterilerin çeşitli mağazalarda Bitcoin harcayabilecekleri daha geniş bir ekosisteme olanak tanımayı da içeren, mevcut teklifinin ötesinde iddialı planlara da sahip olduğunu belirtiyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl, Starbucks ile bir hizmet deneyen Bakkt, müşterilerin Bitcoin’leri ile kahve alabilmesine olanak sağladı. Ancak bu girişim doğrudan Bitcoin ödemeleri içermiyordu, sadece kripto para biriminin satış noktasında nakde çevrilmesi sağlanıyordu.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version