Muhabbit

Bandai Namco, Gundam Temalı Metaverse’ünü Duyurdu

Sevdiğiniz Gundam karakteri olarak, arkadaşlarınızla metaverse’te gezmek ister misiniz?

Bandai Namco, merkezinde Gundam olan bir metaverse dünyası kuracağını açıkladı.

Bandai Namco, Japonya merkezli bir oyun geliştirme şirketidir. Yakın zamanda yaptığı bir açıklamada metaverse için 130 milyon dolarlık bir yatırım hazırladığını açıkladı. Metaverse evreninin merkezinde ise oyunlarda, mangalarda ve animeler de çok tutulan robot evreninin büyük robotu Gundam bulunacak.

Oluşturulacak metaverse evreninde birden fazla karakter tarzı olacak olsa da merkezinde Gundam olacak.

Şirket bir süredir bunu planlasa da ilk defa mart ayında yapılan bir duyuruda bu fikir ima edildi. Kesin duyuru ise dünya çapında yapılan 3. Gundam konferansından yararlanıldı. Bandai Namco konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

Bu metaverse platformu dünya genelindeki Gundam hayranlarının bir araya gelmesi ve iletişime geçmesi için çeşitli olanaklar sunacak.

Gundam hayranları platform üzerinde müzik, video oyunları, anime ve Gundam dünyasındaki farklı robot modellerine (Gunpla) ulaşabilecek. İlerleyen zamanlarda ise kişilerin kendi Gunpla modellerini taratarak bu modellerin yüzünü metaverse savaşlarında kullanabilecekleri açıklandı.

Gundam başka metaverse dünyalarına da girmek istiyor

Bandai Namco’nun ilk metaverse örneği, diğer şirketlerin metaverse içindeki Gundam pazarına girişini teşvik etmek için daha fazla şirketin ilgisini çekecek bir reklam olarak kullanılacak. Bu şekilde, diğer şirketler Gundam temalı ürünlerini Bandai Namco’nun onayı ile sunma fırsatına sahip olabilecekler.

Bandai Namco ayrıca kullanıcılar için eşsiz bir sistem hazırlayacak. Duyuruya göre kullanıcılar kendi Gundam içeriklerini de hazırlayabilecek ve bundan gelir sağlayabilecek. Bu özellik, kullanıcıların içerik oluşturucuları ve tüketiciler arasında sürdürülebilir bir ekonomi oluşturulmasına olanak tanıyarak kendi yarattıklarından gelir elde etmelerini sağlamayı amaçlamaktadır.

Bandai Namco konu hakkında şunları belirtti:

Bu fikirle yeni Gundam işletmelerinin yaratılmasını bekliyoruz. Böylece oluşturulacak yeni Gundam’lar ile Gundam’ın fikir mülkiyeti daha da genişleyecek.

Diğer şirketler, belirli bir oyun teklifinin uzun ömürlülüğünü artırmanın bir yolu olarak ödüllerin ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik ekonomilerinin önemini de kabul etmişlerdir. Square Enix’in başkanı Yosuke Matsuda, Ocak ayında yazdığı bir mektupta bu yeni özelliklere verdiği desteği dile getirmişti.

Gundam Nedir?

Gundam serisi ilk olarak 7 Nisan 1979’da Mobile Suit Gundam ile başladı. Gundam (dev robotlar) olarak bilimkurgu dünyasında mecha adında bir alan yarattı. Gundam serisinin 2000 yılındaki geliri 5 milyar dolara ulaştı. 2018 yılında ise bu sayı 20 milyar doları geçti. Bu tarihte tüm zamanların en büyük 15 medya imtiyazından biri oldu.

Animasyon ve film serileri 1979’dan başlayarak günümüzde hala devam ediyor. Bilinen 44’ten fazla animasyon serisi bulunuyor. Serilerinde robotlar sürekli değişse de kırmızı-beyaz-mavi renkli ilk robotun yeri ayrı olduğu için her seride gösteriliyor.

Japonya’da Gundam’a gösterilen saygı ve yapılan dev heykeli:

Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version