Muhabbit

Bankacılık Devi BBVA, İsviçre’deki Müşterilerine Bitcoin Ticareti Hizmeti Sunacak!

Banka, bu hizmetin ilk olarak İsviçre’deki müşterilerine yönelik olacağını açıkladı.

bbva

bbva

İspanyol bankacılık devi BBVA, kripto para ticareti ve saklama hizmetini 21 Haziran’dan itibaren İsviçre’deki özel bankacılık müşterilerine sunacağını açıkladı.

BBVA tarafından 18 Haziran tarihinde yapılan açıklamada, yeni hizmetin, seçilmiş bir kullanıcı grubuyla altı ay süren test aşamasının sona ermesinden sonra, İsviçre müşterilerine alım satım hizmeti sunmaya başlayacağını söyledi. Ancak işletme tarafından yapılan açıklamada, bu tür yatırımlar için herhangi bir tavsiyede bulunulmayacağı ayrıca belirtildi. Banka, bu yeni hizmete, diğer kripto para birimlerini de ekleyerek, Bitcoin hizmetine ek olacak şekilde düzenleneceği bilgisini verdi.

Bu hizmetin, geleneksel ve dijital finansal varlıkların aynı yatırım portföyünde yer almasına ve bunların birleştirilmesine izin verdiği için çok önemli olduğu söyleniyor. Bu entegrasyonun aynı zamanda ticaret, hesap özetleri, vergi beyannameleri gibi işlemlerde sağlayacağı kolaylık açısından büyük bir avantaj sunacağı bildirildi.

BBVA, hizmetin yalnızca İsviçre‘deki müşterilere sunulmasının nedeninin, net düzenlemeler ve bölgedeki dijital varlıkların yaygın olarak benimsenmesini gösteriyor. Bu hizmetin yeni ülkelere veya diğer müşteri türlerine de uygulanmasının, piyasaların vade, talep ve düzenleme açısından uygun koşulları karşılayıp karşılamadığına bağlı olacağı belirtiliyor.

BBVA İsviçre CEO’su Alfonso Gómez, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, bunun tüm finansal hizmetler üzerinde büyük bir etkisi olacağına inandığı bir dünyada sadece bir ilk adım olduğunu söyledi.

BBVA Hakkında

Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A., İspanya merkezli bir bankadır. Banka, ilk olarak 1857 yılında Banco Bilbao Vizcaya adıyla kurulmuş olup 1999 yılında Argentaria ile birleşerek günümüz adını almıştır. Merkezi Bilbao’da yer alan banka İspanya’nın en büyük ikinci bankasıdır.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version