Muhabbit

Bankacılık Devi BBVA, Kripto Para Yatırım Hesabı Başlatıyor!

Bankanın yeni yatırım hesabı, kripto para cüzdanı özelliği içerecek.

bbva

bbva

İspanyol bankacılık devi BBVA, yaptığı bir açıklamaya göre İsviçre’deki yan kuruluşu üzerinde, kripto para cüzdan özellikleri de sunan dijital bir yatırım hesabı başlatıyor. 

Banka açıklamasında, New Gen olarak adlandırılan yeni dijital yatırım hesabının, kullanıcıların 10.000 ABD Doları, Euro veya İsviçre Frangı cinsinden para yatırmalarına olanak tanıyacağını belirtiyor. Yatırımcıların, erişimi çok kolay olan bu hesap için çevrim içi bir form ve görüntülü kimlik araması doldurması gerekiyor. Bu aşamadan sonra ise kullanıcılar ikinci adımda, BBVA uygulamasında Bitcoin depolamak, takip etmek, satın almak ve satmak için yeni BBVA kripto para cüzdanlarını kullanabilecekler. 

BBVA İsviçre buradaki asıl amaçlarının; teknolojiden yararlanarak bağımsız olarak çalışmayı tercih eden veya daha yenilikçi, sürdürülebilir sektörlere ve hatta kripto para varlıklarına yatırım yapmaya özel bir ilgisi olan yeni bir yatırımcı müşteri türünün ihtiyaçlarını karşılamak olduğunu belirtiyor. 

Konu ile ilgili olarak açıklama yapan BBVA İsviçre’de müşteri çözümleri direktörü Javier Rubio şu ifadelere yer veriyor:

“Yeni hesap, her müşterinin kendi ilgi alanlarına ve ilkelerine uygun olarak, engel olmaksızın, İsviçre bankacılığındaki en rekabetçi oranlardan biriyle ve tüm garanti ve güvencelerle yatırım yapabilmesi için çok sayıda fikir sunuyor.”

Dijital cüzdan hizmetleri ekleme hareketi, BBVA’nın haziran ayında sunmaya başladığı Bitcoin saklama ve ticaret hizmetlerinden sonra gelen genişleme olarak görülüyor. İsviçre bankası, bu yıl kripto para hizmetleri sunmaya başlayan Goldman Sachs, Morgan Stanley ve diğer büyük ölçekli finans kurumlarının ardından bu alanda adım atan devler arasında yer alıyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version