Muhabbit

Bankacılık Devi Standard Chartered, Kripto Para Saklama Hizmeti Zodia Custody’i Başlatıyor!

Zodia Custody adı verilen yeni hizmet önümüzdeki yıl faaliyete geçecek.

Standard Chartered

Standard Chartered

Bankacılık ve finans devi Standard Chartered’ın yenilik ve girişim kolu olan SC Ventures, bir kripto saklama hizmeti başlatmak için Northern Trust ile ortaklık kurduğunu açıkladı.

9 Aralık 2020 tarihinde sosyal medya platformu twitter üzerinden yapılan bir duyuruya göre, adı Zodia Custody olan yeni hizmet Londra’da başlayacak. Zodia’nın İngiltere Merkez Bankası ve diğer düzenleyici kurumlar tarafından belirlenen koşulları yerine getirdikten sonra önümüzdeki yıl faaliyetlerine başlaması bekleniyor.

Başlangıçta Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) için saklama hizmetleri sağlayacağını bildiren şirket, ardından yapılan bir duyuruya göre XRP, Litecoin (LTC) ve Bitcoin Cash (BCH) dahil olmak üzere gelecekte daha fazla kripto para birimini destekleyeceğini bildirdi.

Northern Trust kurumsal hizmetler başkanı Pete Cherecwich, yapılan ortaklık ile ilgili şu açıklamaları gerçekleştirdi:

“Küresel bankaların bilgi birikimi ve deneyimleriyle desteklenen dijital saklama hizmetinin tanıtımı, kurumsal kripto para birimi piyasalarının evriminde ve desteğinde bir atılımdır.”

Cherecwich  ayrıca, gelişen ve yenilikçi finansal araçlara ilgi artmaya devam ederken, kurumsal varlık sahiplerinin, aile ofislerinin ve varlık yöneticilerinin bir dizi kripto para birimine yatırım yapmasını mümkün kıldığını da sözlerine ekledi.

SC Ventures şirket yetkilisi Alex Manson ise konu ile ilgili olarak şu ifadelere yer verdi:

“Zodia’nın piyasaya sürülmesi, bankacılıktaki DNA’nın yeniden bağlanması konusundaki kararlılığımızı gösteriyor. Standard Chartered’ın 160 yıldır kurumsal müşterilere saklama hizmetleri sağlama mirasından yararlanan Zodia’nın misyonu, dijital varlıklar için endüstri standartlarını sürdürülebilir, güvenli ve sorumlu bir şekilde yükselterek iyiye giden bir güç olmaktır.”

SC Ventures’ın kurumsal yatırımcılar için bir kripto para saklama çözümü geliştirmeye başladığı ve bununla ilgili raporlar yayımladığı biliniyordu. Çalışmaların devam ettiğini bildiren dev şirket bu alanda daha fazla faaliyet göstereceklerini de açıkladı.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version