Muhabbit

Bankalar Krizi Sonrası Eski Belçika Maliye Bakanı Kripto Para Yasağı Çağrısında Bulundu

Belçika’dan bankalar kriziyle alakalı açıklamalar geldi.

ABD’de yaşanan iki büyük bankanın iflası tüm dünya tarafından endişe ile izlenmeye devam ediyor. Uzmanlar, krizi yorumlarken eski Belçika Maliye Bakanı Johan Van Overtveldt, kripto paraların yasaklanması gerektiğini açıkladı.

64 Avrupa Birliği milletvekilinden oluşan bir grubun ekonomi sözcüsü olan Van Overtveldt, Avrupa Parlamentosu için önemli kripto para lisanslama kurallarına oy vermeye hazırlanırken konu hakkında yorumlar yaptı.

17 Mart 2023 Cuma günü Twitter üzerinden yorumlar yapan Overtveldt, kripto paraların sadece bir spekülasyondan ibaret olduğunu, sosyal ve ekonomik bir değerinin olmadığını söyleyerek şu açıklamalarda bulundu:

“Mevcut bankacılık krizlerinden öğrenilecek bir ders daha çıktı. O da kripto para birimleri üzerinde katı bir yasak uygulamak. Eğer hükümet uyuşturucuyu yasaklıyorsa, kripto paraları da yasaklamalı.”

Overtveldt, bu açıklamaları kripto para dostu Silvergate Bank ve Silicon Valley Bank iflaslarının etkilerinin Credit Suisse’in (CS) hisselerini rekor seviyeye inmesinde ve İsviçre Ulusal Bankası’ndan 53 milyar dolar borç almaya zorlamak da dahil olmak üzere Avrupa pazarlarına yayılmasından sonra yaptı.

Belçika, Kripto Para Düzenlemelerine Hazırlanıyor

Van Overtveldt, Ekonomik ve Parasal işler Komitesi’nde Parlamentodaki en büyük beşinci siyasi grup olan sağcı Avrupalı Muhafazakarları ve Reformcuları temsil ediyor. Ayrıca, 2014 ila 2018 yılları arasında Belçika Maliye Bakanı olarak çalıştı.

Parlamentodaki 705 milletvekili, 2023 Nisan ayında kripto varlık düzenlemeleri üzerine bir oylama yapacak. Bu oylama, dijital cüzdan sağlayıcıları ve kripto para borsaları için düzenleyici bir çerçeve sunacak.

Van Overtveldt, daha önce Parlamentonun dağıtılmış defter teknolojisine dayalı menkul kıymet alım satımına izin verecek yeni bir yasa üzerinde çalışmasına öncülük etmişti. Ayrıca, kripto parayı destekleyen teknolojinin verimliliği artırmak için “büyük potansiyele” sahip olduğunu söylemişti.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version