Muhabbit

Bazı Rus Yetkililer Kripto Paralarını Satmaya Zorlanıyor!

Rus kamu görevlileri, kripto para tutamayacak!

rus

Rusya, kripto para birimi yasasını Ocak ayında kabul etti, ancak bu yasa, yerel yetkililerin kripto varlıklarını ne yapacağı da dahil olmak üzere bazı sorulara cevap vermiyor. Ayrıca, Rus kamu görevlilerinin kripto para varlıklarını 2021’de beyan etmelerini ve hatta onları satmalarını gerektiren en az iki başka girişim var.

10 Aralık 2020’de, Vladimir Putin, bazı kamu görevlilerinin kripto varlıklarını 30 Haziran’a kadar açıklamalarını zorunlu kılan bir kararname imzaladı. Kararnameye göre, kamu görevinde bulunmak isteyen Rusya vatandaşları, dijital varlıklarını bildirmek zorunda.

Ancak, ülkenin yolsuzlukla mücadele önlemlerine uygun olarak, belirli Rus yetkililerin herhangi bir kripto para birimine sahip olmasını engellenen bir düzenleme daha var. Geçtiğimiz günlerde Rusya Çalışma Bakanlığı, bazı yetkililere dijital finansal varlıklarını ve dijital para birimlerini 1 Nisan tarihine kadar tasfiye etmelerinin zorunlu olduğunu söyledi.

Listede, yönetici ve yardımcı pozisyonlar, Rusya Merkez Bankası Yönetim Kurulu, İlçe idare başkanları olmak üzere çok sayıda pozisyon var.

Bu arada Rusya’nın Kripto para ve Blockchain Derneği Başkanı Artem Grigoriev, konu hakkında şunları söyledi:

Kripto para birimlerinin dolaşımı konusunda bir yasa yok. İnanıyorum ki kanun yapıcıların bu yasayı çıkarmalarının ardında bir mantık var. Bakalım, zamanla göreceğiz.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap

Telegram kanalımıza katılmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Son Yazılar

Exit mobile version