Muhabbit

Beefy Finance Nedir? Özellikleri Nelerdir?

Beefy Finance, yatırımcıların kripto para varlıklarıyla daha fazla kazanç elde etmelerini sağlayan bir platformdur.

beefy finance

beefy finance

Beefy Finance, yatırımcıların kripto para varlıklarıyla bileşik faiz kazanmalarını sağlayan bir decentralized (merkezi olmayan) ve Multi-Chain Yield Optimize (çok zincirli verimi optimize eden) platformudur.

Akıllı sözleşmeler sayesinde yatırımların güvence altına alındığı ve farklı yatırım stratejilerinin uygulandığı Beefy Finance, çeşitli LP’leri (likidite havuzları),‌ ‌AMM (otomatik piyasa yapıcı) protokolüne dayalı projeleri ve ‌diğer yield farming (verim çiftliği, likidite madenciliği) ‌fırsatlarını, kısacası bir bütün olarak DeFi ekosisteminde yer alan yatırımcıların ödüllerini otomatik olarak yüksek verimlilikle en üst düzeye çıkarır.

Beefy Finance Nedir?

Beefy Finance, yatırımcıların kripto para varlıkları sayesinde daha fazla kripto para kazanmalarını sağlayan merkezi olmayan bir platformdur.

Platform, bileşik faiz sistemine dayanan yapısıyla birlikte yatırımcılarına daha fazla kazanç sağlar. Beefy Finance, yatırımcılarının kripto para varlıklarıyla güvenli ve merkezi olmayan bir şekilde getiri elde etmelerini kolaylaştırır.

Diğer merkezi olmayan borsaların yapısında olduğu gibi, Beefy Finance’ta akıllı sözleşmelerle geliştirilmiştir.

Bu akıllı sözleşmeler sayesinde, DeFi platformlarının yatırımcılara sunmuş olduğu bütün ödüller otomatik olarak en üst düzeye çıkarılmıştır. Bu ödüllerin otomatik olarak en üst düzeye çıkarılması, yatırımcıların manuel olarak yapmalarından daha verimlidir ve daha fazla avantaj sağlar.

Beefy Finance’ın arkasında, Ethereum blok zincirinde geliştirilen verim optimizasyon projelerinden direkt olarak ilham alan anonim bir ekip yer alır.

Ekip, kripto para dünyasının bir parçası olan güven ve doğrulama kavramlarının güçlü bir savunucuları olduklarını iddia eder.

Bu sebeple de, yönetişim tokenı ya da token dağıtım sözleşmeleri gibi veriler, yatırımcıların tarafından her şeyin amaçlandığı gibi olacağının doğrulanması için herkese açık haldedir. Beefy Finance ekibi, merkezi olmayan finansta yer alan şeffaflık kavramına, yatırımcılarının güvenini kazanmak için oldukça önem verir.

Beefy Finance, yatırımcıların vault arzları aracılığıyla platformda yer alması için basit ve sezgisel stratejiler sunar.

İlk vault 8 Ekim 2020 tarihinde BSC’de (Binance Smart Chain) aktifleştirildi ve Beefy Finance’ı, BSC’de ilk yield optimizer haline getirdi.

Ekip, Binance Smart Chain’in sunmuş olduğu hızlı ve düşük işlem ücretleri gibi işlevselliklerle beraber mevcut olarak var olan getirileri güvence altına almak ve artırmak amacıyla yeni optimizasyon yöntemlerini araştırıyor.

Beefy Finance Binance Smart Chain’in yanı sıra Avalanche, Harmony, Heco, Polygon, Arbitrum ve Fantom blok zincirleriyle de uyumlu olarak çalışıyor.

Beefy Finance’ın uyumluğu olduğu blok zincirleri

Farklı blok zincirlerinde uyumlu bir şekilde çalışan vaultlarla beraber, Beefy Finance, ayrıca platformun yerel yönetişim belirteci BIFI’a sahip.

Platform geliri, tüm vaultlardaki kazançların küçük bir yüzdesinden elde edilir ve BIFI stake eden yatırımcılara tekrar geri dağıtılır.

BIFI tokenı ile beraber DeFi platformlarının geleneğine uygun olarak, yatırımcılar, platformdaki yönetişim oylamalarına katılma hakkına sahip.

Beefy Finance’ın Özellikleri Nelerdir?

Beefy Finance’ın günümüz kripto dünyasında yer alan diğer yield optimizerlardan farklı olmasının altında birkaç temel neden yatıyor.

Beefy Finance, platformdaki gelirinin büyük çoğunluğunu BIFI stake eden yatırımcılara dağıtır.

Daha basit bir anlatımla, BIFI sahipleri, temettüye uygun bir şirket hissesine sahip olan yatırımcılar olarak adlandırılabilir. Beefy Finance, vaultları, yatırım stratejilerini, yeni platformlarını ve akıllı sözleşmelerini yatırımcılara sunmadan önce dikkatlice test eden ve inceleyen çok sayıda akıllı sözleşme geliştiricisine sahip.

Beefy Finance, ayrıca geliştiricileri Beefy Finance’ın daha iyi bir ürüne sahip olması için katılmaya ve etkileşimde bulunmaya da teşvik ediyor.

Beefy Finance, diğer merkezi olmayan borsalara göre daha esnek bir altyapı sunar ve birden fazla blok zinciri üzerinde uyumlu olarak çalışır. Verilerin herkese açık olması sebebiyle de, açık testler, incelemeler ve deneyler herkes tarafından deneyimlenebildiği için hatalar da o kadar hızlı bir şekilde bulunur ve çözülür.

Bu özelliklerin herkes tarafından erişilebilir olması Beefy Finance’ı diğer platformdan ayırır. Beefy, diğer yield optimizerlardan farklı olan benzersiz bir strateji ve deneyim sunar. Bu stratejilere ve deneyimlere Beefy Finance’ta bulunan likidite havuzu çiftleri dahildir.

Kazanç optimizasyonu için mooVault’lar, yield farming işlevselliğine sahip diğer merkezi olmayan platformlardan daha iyi performans gösterir ve daha fazla APY sunar.

Ayrıca, Beefy Finance, Binance’in resmi olmayan cüzdanı Trust Wallet tarafından desteklenen bir ortaktır. Bu da, yatırımcıların Beefy Finance’a güvenmeleri konusunda önem arz eder.

Beefy Finance Nasıl Çalışır?

Kripto para piyasasına girmenin ve DeFi ekosisteminde yer almanın girmenin kafa karıştırıcı olduğunu biliyoruz. Bu sebeple de, Beefy Finance’ın nasıl çalıştığını basit kavramlar ve formüllerle göz atacağız.

Geleneksel finansta basit faiz kavramına beraber göz atalım. Banka hesabınızda $10 bin olduğunu ve yatırımınızdan yıllık %12,5 getiri elde edeceğinizi varsayalım. Basit bir matematikle on iki ay sonra faiz ödemesi olarak $1250 elde edersiniz, ana paranız ve getiri ile beraber hesabınızdaki para beş yıl sonra $16 bin 250 olur.

Bileşik faiz ise basit faizden farklı olarak çalışır, faizden elde ettiğiniz kazancın üstüne tekrardan kazanç elde edersiniz.

Daha basit bir anlatımla, on ikinci ay sonunda ana paranız ve faizden elde ettiğiniz kazancınız üzerinden tekrardan kazanç elde edersiniz. Yukarıdaki örnekle devam edecek olursak, bileşik faizle beraber beş yıl sonrasında hesabınızdaki para $16 bin 250 yerine $18 bin 20 olacaktır.

Peki, Beefy Finance kullanıcılarına nasıl daha fazla getiri sağlıyor? Beefy Finance, yatırımcıların kripto paralarını stake ettiğinde daha fazla kazanç elde etmelerinin yollarını buluyor.

Beefy Finance’ın kullandığı platformlardan herhangi biri, bir karşılık olarak token verdiğinde, Beefy Finance bu tokenı alır ve yatırımcıların stake miktarından daha fazlası için satar. Bu yöntemlerle birlikte Beefy Finance, yatırımcılarına daha yüksek bir APY sunmuş olur.

Beefy Finance, örneğin, yıllık %12,5 bileşik faizi, başka bir platformun %14,2 faiziyle birleştirdiğinde, yatırımcılarına %28.02 APY sunar. Yine aynı örnekle beraber, beş yıl sonrasında bu APY oranıyla birlikte paranız $18 bin 20 yerine $34 bin 386 olacaktır.

Siz, Beefy Finance’ın sunmuş olduğu benzersiz APY’ler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha fazla Nedir kategorisindeki içeriklerimiz için: Nedir?

Daha fazla DeFi Haberleri için: DeFi Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version