Muhabbit

Belarus Yatırım Fonlarına Kripto Para Kapısını Aralıyor

Kripto paralara yönelik pozitif tutumuyla bilinen Belarus yatırım fanlarının kripto paralara yatırım yapmasının önünü açıyor

belarus kripto paralar

belarus kripto paralar

Belarus Ekonomi Bakanlığı, ülkeyi yatırım fonları için çekici bir rota haline getirmek amacıyla bir dizi yeni düzenleme açıkladı. Düzenlemelerin başında yatırım fonlarının kripto para alımına müsaade edilmesi geliyor.

Şimdiye dek ülkede tek bir yatırım fonunun dahi kayıt yaptırmadığının altını çizen Bakanlık, yeni düzenlemelerle bu durumun önüne geçmeyi hedefliyor. Uzmanlara göre yatırım fonlarının Belarus’a yönelmemesinin temel sebeplerinden biri kripto para hisseleri alımının ülkede şu an için yasak olması. Durumun bilincinde olan Belarus Ekonomi Bakanlığı, dijital token piyasasının hızla büyüdüğü gerçeğini kabul ederek yatırım fonlarına kripto para kapısını aralamaya hazırlanıyor.

İlginizi çekebilir: Bitcoin nedir?

Kısıtlamaların kaldırılması için bakanlık menkul kıymetler borsasında yatırım fonlarına ilişkin daha evvel yayınlanan kararnamede bir takım değişiklikler yapılmasını ön gören bir karar taslak hazırladı. Taslak, yatırım fonlarının bir yandan menkul kıymetler borsasında yer alırken diğer yandan da Belarus High-Tech Park’ta (HTP) da işleme sokulabilmesine izin verecek. HTP Belarus’ta kripto para dahil olmak üzere dijital ekonomiden sorumlu bağımsız bir kurum olarak hareket ediyor.

Alexander Lukaschenko

Uzmanlara göre Belarus’taki yatırım fonu azlığının bir diğer nedeni de vergi kesintilerine dair hükümetin uzun vadeli bir garanti sunmaktan yoksun olması. Bu eleştiriyi de değerlendiren Belarus Ekonomi Bakanlığı vergi muafiyetlerini 1 Ocak 2031 tarihine kadar uzatma kararı aldı.

Belarus 2018 Tarihinden Beri Ülkede Dijital Para Girişimlerini Teşvik Ediyor

Belarus kripto para işlemlerine kapılarını ilk olarak 2018 yılında çıkardığı dijital ekonominin geliştirilmesi üzerine bir kararname yayımlayarak gerçekleştirdi. Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukashenko tarafından imzalanan kararname, vergi muafiyetleri başta olmak üzere pek çok teşvik ile dijital varlıklarla iş yapan şirketlere kolaylık sağladı.

Her ne kadar Lukashenko Mart 2021’de yaptığı bir konuşmasında kripto paralara yönelik bir takım kısıtlamaların getirilebileceğinin işaretini verse de, Belaruslu yetkililer hükümetin henüz böyle bir niyetinin olmadığının altını çiziyor. Yetkililer Belarus’un bu noktada kripto para karşıtı yasal düzenleme hazırlığı içerisinde olan Rusya’nın etkisi altında kalmayacağını da belirtiyor.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version