Muhabbit

Belçikalı Bankacılık Grubu KBC, Blok Zinciri Tabanlı Coin Üretecek

Brüksel merkezli finans grubu KBC, kendi kripto parası “Kate coin”i tanıttı.

Orta ve Doğu Avrupa’da geniş varlığı olan Brüksel merkezli finans grubu KBC, yaptığı bir duyuru ile kendi kripto para coini “Kate coin”i tanıttı.

Banka yaptığı duyuruda bu hafta Belçika’da düzenlenecek olan festivalde geniş çaplı bir test çalışması yapacağını açıkladı. Banka teste binlerce çalışanın katılacağını belirtti. KBC’nin kişisel dijital asistanı Kate’in çıkışından 1,5 sene sonra coini tanıtıldı.

Yapılan basın açıklamasında şirket, yeni ekonominin Web 3.0, kripto para ve NFT teknolojileri üzerine kurulduğunu belirtti. Son girişimiyle KBC, bu yeni dünyaya girmek ve dijital bankacılık sigortasında lider konumunda olmak istediğini gösterdi.

KBC; bir banka sigortacısı olarak Belçika, Bulgaristan, Macaristan, Slovakya ve Çek Cumhuriyeti’ndeki özel müşterilere, küçük ve orta ölçekli işletmelere odaklanmış durumda. Banka müşterileri, Kate coinleri dijital cüzdanları ve mobil hesapları aracılığıyla satabilecek ve kullanabilecekler.

KBC, Coini Kullanacağı Alanı Belirledi

Kate coin başlangıçta KBC’nin “kapalı döngü” bankacılık ve sigorta çevresine satışa sunulacak. Sonrasında ise KBC kurumsal müşteriler, üçüncü taraflar ve iş ortakları aracılığıyla daha geniş bir çevrenin kullanımına sunulacak. En son ise bankanın mobil platformunu kullanan 1,8 milyon kullanıcıya hizmet verecek.

KBC grup 16 Haziran 2022 Perşembe günü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Dijital asistan Kate ile desteklenen Kate coin, bugün ve gelecekte müşterilerin hayatı daha da kolaylaştıracak. KBC müşterilerinin etkinleştirdiği dijital asisan Kate ve Kate coinin birleşimi zaman ve para tasarrufu sağlayacak.”

Bu, büyük bir bankacılık şirketinin kendi dijital para birimini ilk kez oluşturması değil. 2020 yılında küresel yatırım bankası ve finansal hizmetler şirketi JPMorgan, blok zinciri teknolojisine dayanan ve kurumsal müşteriler arasında ödeme yapılmasını sağlayan kendi kriptosu JPMCoin’i duyurmuştu.

Daha Fazla DeFi Haberi için: DeFi Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version