Muhabbit

Belçikalı Yatırımcılar Geçtiğimiz Sene 12 Milyon $ Kaybetti!

Belçikalı yatırımcıların başı dolandırıcılarla dertte!

12 milyon

Belçika’daki mali gözlemciler, dolandırıcıların sahte reklamlar ile ülkedeki yatırımcıların 12 milyon $’ını çaldığını bildirdi.

Finansal Hizmetler ve Piyasa Otoritesi’nden (FSMA) 5 Ekim’de yapılan bir uyarıda, gözlemci Belçika’daki yatırımcıların Mayıs 2019 ve Eylül 2020 arasında sahte platformlara en az 12 milyon euro kaptırdıklarını tahmin ediyor. FSMA, bu tür platformların mağdurları sosyal medyada ünlülerin resimlerini içeren sahte reklamlar kullanarak dolandırdığını ve onları kötü niyetli kişilere kişisel bilgilerini sağlamaya yönlendirdiğini bildirdi.

Finansal gözlemci, “Bu platformlar sizi daha büyük meblağlar yatırmaya ikna etmek için genellikle agresif yöntemler kullanıyor. Ayrıca, belirli ödemeleri yapabilmeniz için bilgisayarınızın kontrolünüzle geçirmelerine izin vermeniz için sizi ikna etmeye çalışıyorlar.” dedi.

Belçika’daki yatırımcılar için dolandırıcıların yöntemleri, iletişim bilgilerini vermeye ikna olduktan sonra insanlarla telefon ile iletişim kurmayı içermekte. Dolandırıcılar, kurbanlarına, onların fonlarını uzaktan yönetmeyi teklif ediyor ve hatta “yüksek ve garantili getiri” vaadini veriyor.

FSMA’nın tahmini, ikili opsiyonlara yatırımlar, döviz piyasa ürünleri ve borsalar için sözleşmeler sunan kaçak platformları içeriyor. Belçika’daki kripto dolandırıcılık vakalarında bir artış olabilir.

Belçika’nın Ekonomi müfettişleri, 2019’da kripto para dolandırıcılığı sebebi ile Belçika vatandaşlarının 3,2 milyon $ zarara uğradığını bildirdi. Ülkenin Federal Kamu Hizmeti ise bundan önceki sene kripto dolandırıcılıklarından ötürü 2.5 milyon $ zarar bildirmişti.

Belçikalı yetkililer sorunu çözmek için önlemler aldı. Şubat ayında FSMA, 140’tan fazla kripto ile alakalı sahte internet sitesini kara listeye aldı. Bununla beraber, Belçika’daki yatırımcıların her yıl bu tür dolandırıcılıklara toplamda 152 milyon $ kaybettiği ve çoğu olayın bildirilmediği tahmin edilmekte.

Son Yazılar

Exit mobile version