Muhabbit

Biden Yönetimi, Hükümetin Kripto Para Stratejisini Yayımlamaya Hazırlanıyor!

ABD hükümeti taslak bir kripto para strateji raporu hazırlığı içerisinde. Taslak rapor tamamlandıktan sonra Biden’ın onayına sunulacak.

biden-muhabbit

Amerika Birleşik Devletleri kripto paralar ilgili genel bir strateji raporu hazırlığı içerisinde. Edinilen bilgilere göre Biden ekibi, bir taslak rapor oluşturacak ve bu raporu başkanın onayına sunacak.

Taslak raporun hazırlanması için hükümetin üst düzey yöneticileri bir dizi toplantı yaptı. Kripto para piyasasına hakim isimlerin de bu toplantılara iştirak ettiği ve danışmanlık hizmeti verdikleri bildiriliyor.

Hükümetin Kripto Para Stratejisi Yakında Geliyor

Son haline getirilecek taslak rapor, başkan Joe Biden’a sunulacak. Bu gelişmenin önümüzdeki haftalarda gerçekleşmesi planlanıyor. ABD hükümetinin resmi bir strateji belirlemesi şüphesiz ki kripto para piyasası için çok önemli bir haber.

Hazırlanan raporda; kripto paraların yarattığı ekonomik etki ile ulusal güvenlik konularına da değinilecek. Aynı zamanda federal hükümetlerden ve resmi kurumlardan, 2022 yılının ikinci yarısına kadar geri bildirim raporları hazırlamaları istenecek.

Hükümetin strateji raporunda, Financial Stability Oversight Council (Finansal İstikrar Gözetim Kurumu) gibi kuruluşların değerlendirmeleri bulunacak. Dijital varlıkların ekonomi üzerindeki olası etkileri büyük çapta değerlendirilecek ve ABD hükümeti nihai stratejisini bu yıl içerisinde belirlemiş olacak.

Daha fazla ABD haberi için buraya bakabilirsiniz.

FED Rapor Yayımlamıştı

Biden yönetimi raporunda, FED’in dijital para çıkarması (CBDC) konusuna da değinileceği öngörülüyor. Geçtiğimiz perşembe günü FED (20.01.2022), CBDC hakkında uzun zamandır beklenen bir rapor yayımlamıştı. Bu rapor 20 Mayıs 2022’ye kadar halka açık olacak ve katılımcılardan gelen yorumlar FED tarafından dikkate alınacak. İlgili habere buradan ulaşabilirsiniz.

Dünyadan CBDC haberleri için buraya bakabilirsiniz.

Bazı ABD vatandaşları, CBDC’nin bir an önce çıkarılması konusunda ısrarcılar. Çin’den gelen CBDC hamlesinin doğru olduğunu ve ABD’nin de bu adımları bir an önce atması gerektiğini düşünüyorlar. Bu ısrar ve eleştirilere cevaben ise FED başkanı Jerome Powell, panik yapılacak bir durum olmadığını ve ABD dolarının hala dünya rezerv para birimi statüsünü koruduğunu dile getirmişti.

FED’den gelecek CBDC hamlesinin ne olacağı ve Biden hükümetinin kripto paralar ile ilgili ne gibi bir strateji belirleyeceği kripto para piyasası tarafından merakla bekleniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version