Muhabbit

Bilgisayar Korsanları, Ekran Kartının Hash Rate Sınırlayıcılarını Kaldırabiliyor!

LAPSUS$ adındaki bilgisayar korsanları, 2022 Şubat ayı sonlarında Nvidia sunucularından bir terabayt veri çaldığını iddia ediyor.

NVIDIA HACKER

NVIDIA HACKERNVIDIA HACKER

Bir grup bilgisayar korsanı, ekran kartı hash rate sınırlayıcılarını devre dışı bırakan bir yazılıma sahip olduğunu iddia ediyor ve satıyor.

Bilgisayar korsanları, Nvidia’yı yüksek kaliteli ekran kartlarındaki hash rate sınırlayıcılarının kilidini açtığını iddia ediyor. Grup, belli bir ödeme karşılığında kullanıcıların ekran kartlarındaki hash rate sınırlayıcısını kaldırıyor.

Bilgisayar korsanlarının geçen ay Nvidia sunucularına sızdığı söyleniyor. Grup, ekran kartlarındaki hash rate sınırlayıcılarının nasıl devre dışı bırakıldığını Nvidia’nın sunucularından ulaşmış olabilir.

LAPSUS$ adındaki Güney Amerikalı bilgisayar korsanları, 2022 Şubat ayının sonlarında Nvidia sunucularından bir terabayt veri çaldığını iddia ediyor.

Grup, ulaştığı bilgilerle şirketin üst düzey ekran kartlarına koyduğu sınırlayıcıların kilidini açmak için özel bir yazılım satıyor.

Kripto Para Saldırısı

Nvidia, 23 Şubat 2022 tarihinden beridir olaydan haberdar olduğunu söylerken, bugün (2 Mart 2022) konuyla alakalı şu açıklamayı yaptı:

Bir grup bilgisayar korsanının sunucularımızdan, çalışanlarımızın kimlik bilgilerini ve Nvidia’ya ait bazı özel bilgileri aldığını ve bunları çevrim içi olarak satmaya veya sızdırmaya başladığını biliyoruz.


Siber suçlu grubu, California merkezli şirkete Telegram üzerinden ulaşarak şantaj yapmaya çalışıyor.

Grup, çaldığı hassas kişisel verileri sızdırmanın yanı sıra, Ethereum madenciliğinde daha yüksek hash oranları sağlamak için Nvidia’nın RTX 3000 serisi grafik kartlarındaki hash rate sınırlayıcısını nasıl ortadan kaldırabileceği bilgisi için fidye talep ediyor.

Teknoloji üzerine haberler yapan PCMag, 1 Mart 2022 tarihinde şunları söyledi:

Nvidia sunucularına yapılan saldırıyla birlikte, Nvidia GPU sürücüsü, Falcon ve LHR gibi ürünlerin son derece gizli kaynak kodu bilgilerine ulaşılmış olabilir.

Lite Hash Rate (LHR) olarak bilinen ve ekran kartın hash rate değerini sınırlar. Bu da Ethereum gibi kripto para madenciliği yapan kullanıcılar için ekran kartının çekiciliğini azaltır. LHR, PC oyuncularının pazarda ekran kartı bulabilmesi için çıkartılmış bir özellik olarak tanımlanabilir.

Hackerlar, Nvidia’ya 4 Mart 2022 Tarihine Kadar Süre Verdi!

Bilgisayar korsanları, Nvidia’nın tüm RTX 3000 serisi ekran kartlarından sınırlayıcıyı kaldırması ve sürücüleri açık kaynaklı hale getirmesi talepleriyle fidye almaya çalışıyor. Siber saldırganlar, şirkete karar vermesi için 4 Mart 2022 tarihine kadar süre verdi.

Piyasada ekran kartı bulmak son 2 yıldır çok zorlaştı. Fiyat performans açısından uygun olan ekran kartını bulmak neredeyse imkansız.

Kripto para madenciliği dünya çapına popüler olmaya başlayınca, madenciliğe merak saranlar pazarda ekran kartları aramaya ve satın almaya başladı. Bu yüzden ekran kartlarının fiyatı kimi zaman çok arttı kimi zaman bulmak imkansız hale geldi. Ekran kartı üreticilerinin daha fazla ekran kartı üretmesi gerekiyor.

Üst düzey GPU’ların fiyatı yaklaşık 1.800 $ (24.000 TL) ediyor. Daha düşük özellikli modelleri artık şirketler neredeyse üretmiyor. Bu sebeple ikinci el ekran kartı piyasası da oluşmaya başladı.

Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version