Muhabbit

Bilim İnsanları, Elektriğe Sabitlenmiş Merkeziyetsiz Bir Stablecoin Tasarladıklarını İddia Ediyor!

Şimdilik yapım aşamasında olan E-Stablecoin, elektriğin transferinin neredeyse ücretsiz olarak gerçekleşmesini mümkün kılacak.

Stablecoin Elektrik

Stablecoin Elektrik

Şimdilik yapım aşamasında olan E-Stablecoin, elektriğin transferinin neredeyse ücretsiz olarak gerçekleşmesini mümkün kılacak.

Kaliforniya’daki federal olarak finanse edilen Lawrence Livermore Ulusal Laboratuvarı’ndaki araştırmacılar, enerjiyi bir bilgi biçimi olarak iletecek olan Elektrik Stablecoin (E-Stablecoin) adlı bir stablecoin tasarlamak için istatistiksel mekanik ve bilgi teorisini birleştirdiler. Livermore’dan Maxwell Murialdo ve Jonathan L. Belof, elektriği fiziksel teller veya şebeke olmadan iletmeyi sağlayan bir stablecoin oluşturmanın mümkün olacağını söylüyor.

Bilim insanları göre, her bir E-stablecoin, bir kilowatt değerinde olacak. E-stablecoin daha sonra herhangi bir token gibi farklı işlemlerde kullanılabilir veya bir ücret karşılığında yakılarak enerji elde edilebilir. Tüm süreç, merkeziyetsiz bir veri depolama bulutu ve akıllı sözleşmelerin desteğiyle kontrol edilecek. E-stablecoin’in devamlılığını sağlamak için güvenilir bir merkezi otoriteye ihtiyaç duymaması gerektiği düşünülerek merkeziyetsiz bir yapıyla oluşturulması hedefleniyor.

İlginizi Çekebilir: Stablecoin Nedir?

Bilim insanları, bunun dünyada bir ilk olacağını ve belirli bir miktarda fiziksel varlıkla da doğrudan işlem yapılabileceğini söyledi. Elektriğin oldukça istikrarlı bir fiyatı ve talebi olduğunu biliyoruz. Bu yüzden bilim insanları, E-stablecoin’lerin basılmasında kullanılan elektriğin kolayca sürdürülebilir olacağını düşünüyor. Yatırımcılar, elektrik fiyatlarının düşük olduğu bölgelerde E-stablecoin basabilecek ve elektriğin daha pahalı olduğu tokenları yakabilecekler. Böylelikle elektrik adına daha merkeziyetsiz bir küresel piyasa oluşturulabilir.

Murialdo ve Belof, çalışmalarını, proof-of-concept olarak tanımladılar ve yüksek matematikten kapsamlı bir şekilde yararlandılar. Bilim insanlarına göre, çalışan bir E-stablecoin yapmak için; hız, transfer entropisi ve bilgi motorlarının ölçeklenebilirliğinin muazzam seviyede olması gerekiyor.

Bununla birlikte bilim insanları, geliştirilmiş bulut depolama veya buna benzer daha iyi bir alternatifin de gerekli olacağından bahsetti.

New York Eyaleti, Dolar Destekli Stablecoinler İçin Bir Kılavuz Yayımladı!

New York Eyaleti Mali Hizmetler Departmanı, ülkede bu türden gereklilikleri benimsemeye başlayan ilk düzenleyici olduğunu iddia ediyor.

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (DFS), 8 Haziran 2022 Çarşamba günü DFS tarafından düzenlenen kuruluşlar için ABD doları destekli stablecoinleri kapsayan düzenleyici bir kılavuz yayımladı.

Kılavuzdaki gereklilikler; anında nakde dönüştürebilmek, saklanan rezervler ve tasdikleme ile ilgiliydi. Bir stablecoinin, her iş günü sonunda rezervler tarafından tamamen desteklendiğini tasdiklemesi gerekir. Bununla birlikte stablecoini sağlayan şirketin, DFS tarafından önceden yazılı olarak onaylanmış bir lisansa sahip olması gerekir.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version