Muhabbit

BiLira, Mainnet’ini AVA Blockchain’i Üzerine Kuruyor!

Türk Lirasına endeksli stablecoin BiLira (TRYB) mainnet sürümünü AVA Blockchain’i üzerinde kuracağını duyurdu.

BiLira, Mainnet'ini AVA Blockchain'i Üzerine Kuruyor!

Türk Lirasına endeksli stablecoin BiLira (TRYB) mainnet sürümünü AVA Blockchain’i üzerinde kuracağını duyurdu.

Basın bildirisine göre, AVA Labs ile BiLira arasında varılan anlaşma sonucu BiLira, AVA Blockchain’i üzerine inşa edilecek. Bir ERC-20 stablecoin’i olan BiLira, sadece Ethereum Blockchain’i ile sınırlıydı. Ancak bu anlaşmaya sayesinde mainnet’ini başlatıp özgürlüğüne bir adım atacak.

Vizyon olarak merkeziyetsiz, özgür ve eşler arası finansal ağlara erişimi geliştirme gibi değerlere dayanan BiLira şirketinin stablecoin’i olan BiLira Türk Lirasına endekslidir. Bir yıl kadar önce lansmanı yapılan şirketin 1500’den fazla kullanıcısı ve dolaşımda 14 milyondan fazla kripto parası bulunmaktadır.

ERC-20 stablecoin’i olan BiLira, birçok coin gibi sadece Ethereum Blockchain’i üzerindeydi. Mainnet’ine AVA Labs altyapısı ile ulaşacak olan BiLira, bu şekilde ölçeklenebilirlik, hız ve güvenlik kazanmış bir şekilde yoluna devam edebilecek.

AVA Labs birçok açıdan BiLira için çok mantıklı bir anlaşma oldu. Çünkü AVA, merkeziyetsiz uygulamaları destekleyen, yeni finansal ilkeleri benimseyen ve Blockchain’lerin birlikte çalışabilmesini ilke alan açık kaynaklı bir platformdur. Bununla birlikte Türk Profesör Emin Gün Sirer, Maofan Yin ve Kevin Sekniqi tarafından kurulan AVA, coinlerin özel veya halka açık bir şekilde, alt ağ adı vererek kendi Blockchain’lerini kurmasına izin verir. BiLira’nın COO’su Vidal Arditi bu konu hakkında aynı düşünceleri paylaşıyor olmalı ki;

“AVA’nın gücüne inanıyor ve bunun Blockchain ekosisteminde devrim yaratacağını düşünüyoruz.”

şeklinde bir demeç verdi. 1’e 1 şekilde Türk Lirası ile parite olan BiLira, bu anlaşma sayesinde hem Ethereum hem de AVA üzerinde sorunsuz bir şekilde değiştirilebilecek.

BiLira’nın COO’su gibi AVA Labs’ın kurucu ortağı ve CEO’su olan Emin Gün Sirer de AVA’nın doğru bir seçim olduğunu belirterek;

“AVA’nın performansı ve çok yönlülüğü BiLira gibi itibari teminatlandırılmış stablecoin’lerle birleştiğinde geleneksel piyasalara alternatif bir çözüm olabilecektir.”

Ayrıca BiLira’yı AVA Blockchain’ine katmakla çok heyecanlı olduklarını ve BiLira gibi yenilikçi stabilcoin projeleri için AVA Blockchain’inin kullanılmasını dört gözle beklediklerini iletti.

 

Son Yazılar

Exit mobile version