Muhabbit

Bill Gates, NFT Projeleri Hakkında Konuştu!

Microsoft’un Kurucusu Bill Gates, NFT’ler hakkında konuştu.

Microsoft NFT

Microsoft NFT

Microsoft’un Kurucusu Bill Gates, NFT’ler hakkında konuştu. Gerçek dünyada NFT’lerin bir fayda sağlamadığını düşünen Bill Gates, bu projelerin ve koleksiyonların gereksiz olduğunu söyledi.

14 Haziran 2022 Salı günü gerçekleşen bir iklim konferansında konuşan milyarder, varlık sınıflarının ortaya gerçek bir ürün koyması gerektiğini söyledi ve NFT projelerini büyük aptal kuramına benzetti.

Büyük aptal kuramı, bir varlığı sürekli olarak daha pahalı bir fiyata satılmasını ele alıyor. Bu bağlamda, bir “aptal”, bu varlığı “daha büyük bir aptala” satabilir ve kâr edebilir. Bu durum, yalnızca varlık için daha yüksek fiyatlar ödemeye istekli yeni “aptallar” olduğu sürece işe yarar. Her şeyin sonunda yatırımcılar, fiyatın gerçeklikten koptuğunu anlar ve bu da varlığın büyük bir satış yemesine sebep olur.

Bill Gates, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Açıkçası, maymunların pahalı dijital görüntülerinin dünyaya iyi geleceğini düşünmüyorum. Ben ortaya ürün koyabilen şirketleri biliyorum. Kendimi bu piyasaya dahil hissetmiyorum.”


Ayrıca Gates, kripto para sektörünü, suçların fonlanmasını kolaylaştırdığı ve şirketlerin vergilerden kaçınmasını sağladığı gerekçesiyle eksik ve yetersiz buluyor. Gates, kripto para piyasasının çok spekülatif olduğunu düşünüyor.

Microsoft’un Kurucusuna göre şirketin değerini, şirketin nasıl göründüğü ile ilgili değil, nasıl ürünler ortaya koyduğuyla ilgilidir.

Gates, Kripto Para Konusunda Elon Musk ile Aynı Fikirde Değil!

Kripto para sektörünün son zamanlardaki büyümesinin ardından Gates, Tesla’nın Kurucusu Elon Musk’ı, risklerin farkında olmayan yatırımcılara, kripto para projelerini tanıttığı için eleştirdi.

Gates’e göre, yatırımcılar ancak Musk gibi büyük sermayeleri varsa kripto para piyasasına girmeli veya çoktan piyasaya giren yatırımcı, riskini çok ciddi derecede düşük tutmalı.

Yakın zamanda kripto para sektöründe yaşanan Terra (LUNA) olayına baktığımızda Bill Gates’in dedikleri mantıklı olabilir çünkü UST kullanan insanlar varlıklarını dolarda tutmasına rağmen kaybetti. Bu da kripto para piyasasını kötü etkiledi.

Gates, dijital bankacılık sektörünün kripto para birimlerinden daha iyi olduğunu söyledi. Bill Gates eleştirisini yaparken Bitcoin fiyatı düşmeye devam ediyor.

Elon Musk, SpaceX’in ve Starlink’in Dogecoin’i Kabul Edeceğini Açıkladı!

Tesla CEO’su Elon Musk 27.05.2022 Cuma günü yaptığı bir duyuruda SpaceX’in yakında ticaret için Dogecoin’i kabul edeceğini açıkladı.

Musk, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda Tesla ürünlerinin DOGE ile satın alınabildiğini ve SpaceX ürünlerinin de yakında DOGE ile satın alıma açılacağını açıkladı. Yorumlarda Starlink de DOGE ile alınabilir mi sorusuna Musk “belki bir gün” cevabını verdi.

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version