Muhabbit

Binance Artık Anonim Litecoin İşlemlerini Desteklemiyor

Önde gelen kripto para borsalarından Binance anonim gerçekleşen Litecoin (LTC) işlemlerini artık desteklemeyeceğini duyurdu.

Binance-LTC-Anonim-Ban-Muhabbit

Binance-LTC-Anonim-Ban-Muhabbit

Kripto para borsası Binance Litecoin (LTC) işlemlerini artık desteklemeyeceğini duyurdu.

LTC’nin en son gerçekleşen MimbleWimble (MWEB) güncellemesiyle gelen yenilik, işlemlere dair bilgilerin gizli tutulmasına, yani işlemlerin anonim bir şekilde gerçekleşmesine imkan tanıyor. Binance ise MWEB fonksiyonu üzerinden yapılan herhangi bir işlemin kaybolabileceği, çünkü kripto para borsasının gönderenin adresini doğrulayamadığı uyarısında bulunuyor. 

LTC’nin MWEB güncellemesi 2022’nin ilk günlerinde yürürlüğe girdi, ancak neredeyse iki buçuk senedir gündemde olan bir gelişmeydi. LTC’ye pek çok gizlilik imkanı getiren güncelleme, aynı zamanda blockchaini daha ölçeklenebilir de yaptı.

Litcoin

Binance Litcoin’e Tepki Gösteren İlk Borsa Değil

Binance’in atılımı, büyük Güney Kore borsalarının LTC’yi listelerinden çıkarmasından yalnızca birkaç gün sonra gerçekleşti. Güney Kore borsaları hamlelerinin arkasında yatan sebep olarak LTC’nin yeni güncellemesini göstermişlerdi. Birkaç hafta evvel beş farklı kripto para borsası da LTC’ye dair Binance’inkine benzer uyarılarda bulunmuşlardı. 

Bir başka kripto para platformu olan Gate.io da MWEB Litecoin işlemlerine yönelik desteğini durdurduğunu duyurdu.

Binance Haziran 2022’nin ilk haftasında Reuters tarafından 2,5 milyar dolar değerinde yasa dışı işleme ev sahipliği yapmakla suçlanmıştı. 

İlginizi çekebilir: Şok Eden İddia: Binance Yasa Dışı Faaliyetlere Ev Sahipliği Yapıyor!

Binance CEO’su Chagpeng Zhao tüm suçlamaları reddetmiş, sağlanan verilerin doğru olmadığını iddia etmişti. 

Önemli bir yükseltme olarak görülen gizlilik özelliği, en eski kripto para birimlerinden biri olan Litecoin için adeta bir baş belası haline geldi. MWEB güncellemesi, düzenleyici gözetimin en üst düzeyde olduğu ve gizlilik özelliklerinin tüm dünyadaki düzenleyicilerin birincil hedefi haline geldiği bir zamanda devreye girdi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version