Muhabbit

Binance Card Gümbür Gümbür Geliyor!

Binance Card, yasak nedir bilmiyor!

Binance

Uluslararası kripto para borsası Binance, kripto ödemeleri yasaklanan Rusya’da Binance Card’ı piyasaya sürecek.

Üst düzen bir yöneticinin 7 Eylül’de yaptığı açıklamada, günlük işlem hacmine göre en büyük kripto para borsası olan Binance, kripto banka kartını Rusya’da piyasaya sürmek için çalışmalar yapıyor.

Binance’in Rusya ve CIS operasyonları başkanı Gleb Kostarev, Binance Card’ın Rusya’da tanıtılması planının, Binance’in tüm kullanıcılara “yerel düzenlemelere tamamen uyumlu deneyim” sağlama misyonu ile uyumlu olduğunu söyledi.

Ancak Kostarev, Binance’in öngörülen lansman tarihini açıklamaya veya konuyla ilgili herhangi bir yasal yorum yapmaya hazır olmadığını belirterek sözlerine şunları ekledi.

Tüm Binance kullanıcılarına yerel düzenlemelere uyumlu bir deneyim sunmaya çalışıyoruz. Rusya bizim için önemli bir pazar. Rusya’da Binance Card lansmanı üzerinde çalışıyoruz, ancak şu anda kadar lansman tarihini tam olarak belirleyemedik. Bununla birlikte bu konunun ayrıntıları hakkında herhangi bir yasal görüş paylaşamıyoruz.

Nisan 2020’de duyurulan Binance Card, Bitcoin gibi kripto para birimleriyle ödeme yapılmasını sağlamak için tasarlanmış bir kripto banka kartıdır.

Dünya çapında 200 bölgede kabul edilmesi beklenen Binance Card, Temmuz 2020’de Avrupa Ekonomik Alan ülkelerinde resmen piyasaya sürüldü. Ayrıca, yeni ürün yakında ABD’de satışa sunulacak.

Binance Card ile İlgili Soru İşaretleri

Binance Card, tasarımı gereği bir kripto ödeme aracı olarak görev yaptığı için, ürünün Rusya’da piyasaya sürülmesi bazı soruları gündeme getiriyor. Temmuz 2020’de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ocak 2021’den itibaren Rus vatandaşlarının Bitcoin gibi kriptolarla ödeme yapmasını resmi olarak yasaklayan bir yasaya imza attı.

Kostarev’e göre, yeni çıkarılan yasanın şu ana kadar Binance’in çalıştığı alan üzerinde hiç bir etkisi yok gibi görünüyor. Yönetici, “Yasanın kabul edilen versiyonu Binance’in işini hiçbir şekilde etkilemedi” dedi. Kostarev, “Dijital Finansal Varlıklar” yasasının “oldukça tarafsız” olduğunu ve kripto varlıklarının iş hacmini yasaklamadığını söyledi.

Yönetici ayrıca, yasanın kabul edilen versiyonunun “kripto para birimi düzenlemesinin tüm yönlerini tam olarak kapsamadığını” belirtti. Ancak Kostarev, Rus düzenleyiciler kripto ile ilgili başka bir yasa tasarısı sunmayı planladıkları ve geçirilen mevzuatı değiştirebilecekleri için Binance’in hala sektörde ek tehditler beklediğini söyledi.

Rusya, Temmuz 2020’de “Dijital Finansal Varlıklar” yasasını onayladıktan sonra, 2020’nin sonlarına doğru “Dijital Para Üzerine” isimli başka bir yasayı onaylamaya hazırlanıyor. 3 Eylül’de Rusya Maliye Bakanlığı, yasaklanancak değişikliklerin önerisini yaptı. Önerilerde miras, iflas ve icra işlemleri hariç tüm kripto işlemleri yer almakta.

Son Yazılar

Exit mobile version