Muhabbit

Binance, ChatGPT’i Kendi Eğitim Programına Entegre Ediyor

Binance, eğitim sektöründe yapay zeka öğretmeni hazırladı.

Yapay zeka sohbet botu ChatGPT çıktığı zamandan beri gündemden düşmüyor. Kullanıcılar ve işletmeler bu botu farklı alanlarda da kullanarak botun gündemden düşmemesini sağlıyor. Son olarak kripto para borsası Binance, ChatGPT’i farklı bir alanda kullanmaya hazırlanıyor.

2022 Kasım ayında çıkan ChatGPT’in sorulan tüm sorulara mantıklı cevap vermesi herkesin ilgini çekmişti. Farklı alanlarda kullanılmaya başlanan yapay zeka şimdi de Binance borsası tarafından eğitim amacıyla kullanılacak. Binance, ChatGPT’i kendi eğitim platformu olan Binance Academy’e entegre ettiğini açıkladı. 24 Nisan 2023 tarihinde Twitter üzerinden yapılan açıklamada yeni yapay zeka ile çalışan yeni bir araç olan “Binance Sensei”nin tanıtımı yapıldı.

Yapay zeka botu Binance’in eğitim platformu Binance Academy’den aldığı kaynaklar ile kullanıcıların Web3 alanındaki çeşitli sorularına cevap verecek.

Bu yeni “yapay zeka destekli akıl hocası“, kullanıcıların sorduğu sorulara “yaklaşık 150 kelimelik bir özet” şeklinde cevap veriyor ve kullanıcıların belirli bir soru veya anahtar kelime sormasını sağlıyor.

Sosyal medyada ise yapay zekaya verilen görevler tartışılmaya başlandı. Binance’in duyurusu altına bazı kullanıcılar “Robotların öğretmeniniz olmasına izin verir misiniz?, Ben izin vereceğimi zannetmiyorum.” şeklinde yorumlar yağmaya başladı.

ChatGPT, dünyaya yayılmaya devam ediyor

Büyük teknoloji devleri çoktan kendi ChatGPT versiyonlarını üretmeye başladı. Microsoft, Google ve Alibaba bu dev teknoloji isimlerinden bazıları olarak dikkat çekiyor.

Yapay zeka teknolojisi yarış haline gelmiş olsa da kontrol altında tutulmazsa yapabileceklerinden de korkanlar var. Bazıları olası kötü senaryoda terminatör filmindeki sahneleri beklese de yayıldığı alanlar daha çok ekonomiyi batıracak şekilde ilerliyor. Yapay zeka teknolojisi kullanımını kontrol altında tutmak isteyen İtalya diğer ülkelere göre erken davrandı ve yasaklama getirdi. Avrupa Birliği’ndeki düzenleyiciler ise büyük teknoloji şirketlerinin AI algoritmalarını araştırmaya karar verdi.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version