Muhabbit

Binance Coin BNB Fiyat Analizi 04.09.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Binance coin’i inceliyoruz. Binance coin grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

bnb Fiyat Analizi-2

Dün akşamki yazımda FTX borsasının coini olan FTT fiyat grafiğini incelemiştim. Bu yazımda da bir başka büyük borsa olan Binance’e ait coin olan BNB’yi inceleyeceğim. Bir önceki BNB fiyat analizimi yaklaşık üç hafta önce hazırlamıştım ve o zamanlar BNB 330 dolar bandındaydı. Buranın bir direnç bölgesi olduğunu ve genelde bu yapılarda (çanak yapısından bahsediyordum) bu dirençten ret yediğini belirmiştim. Nitekim ki fiyat oradan ret yedi ve 300 dolar seviyesinin altına geriledi. Bir önceki BNB fiyat analizi yazıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

BNB Fiyat 4 Eylül 2022

Yukarıda da bahsettiğim gibi fiyat 330 dolar bandından ret yedikten sonra 300 dolar seviyesinin de altına geriledi ve 270 dolar bandına kadar düşüş yaşadı. Yazıyı hazırladığım sırada 278 dolar bölgesinden işlem görüyor.

BNB Grafik 4 Eylül 2022

Binance coin BNB fiyat grafiği 04.09.2022. 6 Saatlik grafik veriler FTX borsasından alınmıştır.

FTX borsasında listeli BNB süresiz kontratına ait fiyat verileri. Grafik 6 saatlik zaman dilimindedir ve TradingView’den temin edilmiştir.

BNB Analiz 4 Eylül 2022

Grafikteki yeşil bölgeler BNB grafiğinde takip ettiğim destek ve direnç bölgelerini göstermektedir. Bunlara ek olarak bir de 337 dolar seviyesinde bulunan beyaz yatay çizgi de orta vadede bulunan önemli bir direnci göstermektedir. Bir önceki BNB fiyat analizi yazımda da bahsettiğim gibi fiyat buradaki direnç bölgesinden ret yedi ve 300 dolar seviyesinin altına geriledi. Ancak önemli olan nokta şu, bir önceki yazımda fiyat fibonacci 0,318-0,5 aralığından dönerse küçük bir çanak formasyonu yapacak ve 337 dolar seviyesinin kırılma ihtimali artacak. Şu an fiyatın geldiği yer bu fibonacci aralığında bulunuyor. Ancak sadece bu veri fiyat döner diyebilmek için yeterli değil tabi ki.

Grafikte bir de kırmızı bir düşen trend görmektesiniz. Şu an buraya güvenilir demek için yeterli sayıda test olduğunu düşünmüyorum. Ama fiyat şu an bulunduğu destek bölgesinden tepki alıp tekrar bu trendi test ederse bu trendin güvenilirliğinin önemi düzeyde artacağını düşünüyorum. Zaten bu ihtimal gerçekleştikten sonra bu düşen trend kırılırsa oldukça güzel bir işlem fırsatı vereceğini düşünüyorum.

Daha fazla BNB analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

TradingView hesabımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde BNB/USD hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version