Muhabbit

Binance, Curve Finance’ten Çalınan Fonların Büyük Bölümünü Kurtardığını Açıkladı!

Borsa, Curve fonlarının 450 bin dolarını dondurdu.

binance dolandırıcılık

binance dolandırıcılık

Binance CEO’su Changpeng Zhao; Binance’in, Curve Finance’ten çalınan fonların büyük bir bölümünü dondurmayı başardığını sosyal medya platformu Twitter’da yaptığı bir paylaşım ile duyurdu. 

“Binance, hack’in yüzde 83’ünü temsil eden Curve fonlarının 450 bin dolarını dondurdu/kurtardı. Fonları kullanıcılara iade etmek için LE ile çalışıyoruz. Bilgisayar korsanı, parayı yakalayamayacağımızı düşünerek farklı şekillerde Binance’e göndermeye devam etti.”

Hatırlanacağı üzere merkeziyetsiz borsa Curve Finance, kısa süre önce nameserver curver.fi üzerinde bir saldırıya uğradı ve bu da platformdan 570.000 dolarlık Ethereum (ETH) kaybına neden oldu.

İlginizi çekebilir: DeFi Platformu Curve Finance’te DNS Saldırısı!

Bu arada Curve hırsızlarını yakalayan tek borsa Binance değil. Yine kısa süre önce açıklama yapan, kripto para borsası FixedFloat; 112 Ethereum’u, yani yaklaşık 211.000 $’ı yakalayıp dondurduğunu bildirdi.

İlginizi çekebilir: Curve Finance Nedir?

Binance Çalınan Fonları Kurtarmaya Devam Ediyor

Binance bu son hamlesi ile birlikte son dönemlerde yaşanan hack olayları sonucunda, çalınan kripto paraları kurtarmaya devam ediyor. 22 Nisan tarihinde Axie Infinity’nin, Ronin Bridge’i 622 milyon dolarlık devasa bir saldırıya uğramıştı. Daha sonra suçluların Kuzey Koreli hacker grubu Lazarus Group olduğu belirlendi.

İlginizi çekebilir: OFAC Açıkladı: Axie Infinity’nin Ronin Bridge’ine Kuzey Koreli Hacker Grubu Saldırdı!

Zhao, o dönem yaptığı açıklamada, Binance’e yönelen borsanın 86 hesaba yayılmış 5,8 milyon dolarını yakaladığını belirtti. Hatta Zhao, bu gibi kurtarma operasyonlarını geçmişte başka projeler için de defalarca yaptıklarını dile getirdi.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version