Muhabbit

Binance, Endonezyalı Milyarderler ile Görüşüyor!

Binance, PT Bank Central Asia ve Telkom Indonesia ortaklığı ile Endonezya’da bir kripto para girişimi yapılması planlanıyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in, Endonezya’nın en zengin ailelerinden olan Hartono kardeşler ile partnerlik kuracağına dair haberler yayıldı.

Yayılan haberlere göre Hartono kardeşler ve Binance, Endonezya’da bir kripto paranın yaratılması için görüşme halindeler. Bu görüşmeler olumlu olarak neticelenirse, Binance 273 milyon nüfuslu Endonezya’ya erişim sağlayarak önemli bir finansal başarı daha yakalamış olacak.

Binance’in Gözü Endonezya’da

Bilindiği gibi geçtiğimiz aylardan itibaren, lider kripto para borsası Binance üzerinde ciddi bir baskı söz konusu olmaya başladı. Art arda gelen haberlerle çeşitli ülkelerdeki regülatörler, Binance için düzenleme ve yaptırım kararları alıyorlar.

Bu baskılar üzerine Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance’i merkeziyetsiz bir yapıdan merkeziyetli bir yapıya büründürerek ülkelerde şube ve müdürlükler açma kararını aldıklarını ifade etmişti.

Changpeng Zhao’nun bu açıklamasının ardından ise Binance, İrlanda ve Fransa’da şubeler açmak için çalışmalara başlamıştı. Binance daha da ileri giderek, İngiltere’de “Financial Conduct Authority (FCA)” lisansına başvuracağını duyurmuştu.

Bloomberg’de yayımlanan 10 Aralık 2021 tarihli rapora göre Binance, küresel açılımına Endonezya’yı da eklemek istiyor. Endonezya’nın en zengin ailelerinden olan Hartono kardeşlerin yönettiği PT Bank Central Asia ve ülkenin en büyük telekomünikasyon şirketi PT Telkom Indonesia, Binance ile görüşme halinde.

İlginizi çekebilir: Kripto Para Nedir?

Görüşmelerin ana konusu ise bir kripto para girişiminin yapılması. Binance bu partnerlik sayesinde, ülkedeki dijital varlık ekosisteminde yer almak ve gücüne güç katmak istiyor.

Endonezya’daki Tablo

Endonezya’daki yoğun nüfusa rağmen, birçok vatandaşın bir banka veya finansal kuruluş ile ilişki içerisinde olmadığı biliniyor. Bu noktada Binance devreye girerek, bu büyük potansiyel için seçenekler yaratmak ve Endonezya’yı kripto para ekosistemine dahil etmek istiyor. Bu hedef için ise önemli partnerlikler kurmak üzere.

Görüşmelerin hala sonuçlanmadığını belirten Binance sözcüsü, konu ile ilgili şu ifadelerde bulundu:

Blockchain teknoloji ve endüstrisinin büyümesine global ölçekte destek veriyoruz. Ülkeler bazında ise her fırsatı değerlendirmek için çalışmalarımız devam ediyor.

Bu olası partnerliğin diğer tarafındaki Telkom Indonesia sözcüsü ise, global ölçekte blockchain ekosistemine olan yönelişin farkında olduklarını ve “treni kaçırmak” istemediklerini vurguluyor. Binance ile yapılacak olası bir partnerlik, Telkom Indonesia’nın sermayedar olarak yeni girişimlere destek verebilmesinin önünü açacak.

Endonezya devleti ise kripto para ekosistemine karşı henüz tam olarak olumlu bir yaklaşım içerisinde değil. Hatırlanacağı üzere bir ay önce Endonezya Ulusal İslam Konseyi, Bitcoin’i haram ilan etmişti. Devlet kripto paralardan ziyade, merkez bankası bazlı bir dijital para üretimini (CBDC) destekler görünüyor.

İlginizi çekebilir: CBDC Nedir?

Önümüzdeki günlerde konuya dair Binance ve olası partnerlerinden yeni açıklamalar gelmesi ise merakla bekleniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version