Muhabbit

Binance, FTX Anlaşmasını Neden İptal Etti?

Binance, hangi sebeplerden dolayı anlaşmayı iptal ettiğini açıkladı.

Binance, 9 Kasım 2022 Çarşamba günü yaptığı bir açıklama ile FTX’i satın alma anlaşmasından vazgeçtiğini açıkladı. Böylece Binance, Sam Bankman-Fried’ın imparatorluğunu çöküşe terk etmiş oldu.

Binance CEO Changpeng Zhao, 8 Kasım 2022 Salı günü kripto para borsası FTX’in tüm denizaşırı operasyonları açıklanmayan bir tutar karşılığında satın alacağını ve borsayı likidite krizinden kurtaracağı bir anlaşmada uzlaştıklarını açıklamıştı. Tutar belli olmasa da 2022 yılı başında yatırımcılar FTX’in değerini 32 milyar dolar olarak belirlemişti.

Binance anlaşma hakkında attığı bir tweette şunları söyledi:

“Başlangıçta ümidimiz FTX’in müşterilerini likidite sağlayarak desteklemekti. Ancak sorunlar kontrol altına alabileceğimiz veya yardım edebileceğimizden çok daha kötü!”

Binance, anlaşmayı iptal etme sebebinin ise FTX borsasından kaynaklı olduğunu belirtti. Binance yaptığı açıklamada FTX dokümanlarını denetlerken “müşteri fonlarının yanlış kullanıldığını” fark ettiklerini açıkladı. Ayrıca FTX’in ABD düzenleyici kurumları tarafından soruşturulacağının duyulması da Binance’in anlaşmadan çekilmesinin sebebi olarak bildirildi.

İlginizi çekebilir: Binance FTX’i Satın mı Alıyor? Peki Tam Olarak Neler Yaşandı? İşte Detaylar.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC), FTX’in müşteri fonlarının yanlış kullanımlarının yanı sıra borsanın FTX US ve Alameda Research ile olan ilişkilerini de araştırdığı açıkladı.

Şimdi FTX ve Sam Bankman-Fried’a ne olacak?

Seçim sezonunda ülkenin Demokrat partisinin en büyük 2. destekçisi olan FTX borsasına ve 30 yaşındaki CEO’su Sam Bankman-Fried’a ne olacağı henüz netlik kazanmadı.

Bankman-Fried’ın yatırımcılara, şirketin para çekme talepleri nedeniyle 8 milyar dolara kadar açıkla karşı karşıya olduğunu ve acil nakit ihtiyacı olduğunu bildirmişti.

Kripto para topluluğu ise bu açıklamalar ve zararlarından dolayı Sam Bankman-Fried’ın tutuklanmasını istiyor. Twitter üzerinde yapılan bir ankete göre ankete katılanların %78’i Bankman-Fried’ın tutuklanmasını istiyor.

İlginizi çekebilir: Tron Kurucusu Justin Sun, FTX Krizini Çözmek İçin Devreye Girdi!

Dogetoshi adlı Twitter kullanıcısının attığı resim ve Watcher.Guru sitesinin yaptığı habere göre ise 8 milyar dolarlık açık olmasına rağmen FTX para çekme işlemlerini onaylamaya başladı. Zincir içi verilere bakıldığında FTX, 6 milyon dolarlık fonu yatırımcılara iade etti.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version