Muhabbit

Binance, Gopax yatırımcılarını mağdur ediyor

Binance, Gopax mağdurlarının varlık taleplerini nominal değerinin altında satarken yatırımcıları zor durumda bıraktı. Borsa daha önce GoFi mağdurlarına tam tazminat sözü vermesine rağmen şimdi yatırımcıları hayal kırıklığına uğratacak şekilde varlıkları yarı fiyatına satıyor.

Binance, Gopax’ı devraldıktan sonra 70 milyar KRW’lik (52 milyon dolar) kayıp fonları geri alma taahhüdünde bulunmuştu. Ancak şirket bunun yerine varlık taleplerini büyük bir indirimle satıyor. Bu da yatırımcıların zararını artırıyor.

Binance’in varlık satışı kararı finansal kayıplara neden oluyor. Çünkü kripto para piyasasında şu sıralar fiyatlar yükseliyor. Yani alacaklıların yaşadığı mali açık fiyatlarla beraber artıyor. Yatırımcılar, Binance’in fon kullanımı konusunda şeffaf olmadığını düşünerek şirkete olan güvenlerini kaybediyorlar.

Düzenleyici İnceleme

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu, Gopax’ın Binance personeli tarafından yönetilmesi ve diğer düzenleyici endişelerle ilgili olarak Binance’ten açıklama istiyor. Komisyon aynı zamanda kara para aklama iddiaları hakkında Binance’ten ek bilgi talep etti. Coingape

Son Yazılar

Exit mobile version