Muhabbit

Binance, Güney Kore’ye Gopax Aracılığıyla Tekrar Giriş Yapmaya Hazırlanıyor

Binance tekrar Güney Kore’de!

Kripto para borsası Binance, 2 yıl aradan sonra Güney Kore’ye yerel kripto para borsası Gopax’ı satın alarak giriş yapıyor.

Binance borsasının 3 Şubat 2022 Cuma günü yayımladığı blog haberine göre, borsa, Endüstri Kurtarma Girişimi’nin bir parçası olarak Güney Kore’nin lisanslı kripto para servisi sunan GOPAX’a yatırım yaptı.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Binance’in sadece kripto para kullanıcılarının korunmasından sorumlu olmadığını ayrıca kripto para endüstrisinin de korunmasından sorumlu olduğunu açıkladı. Zhao, yapılan yatırım hakkında şunları söyledi:

“Endüstri Kurtarma Girişimi, geçen yılki olaylardan olumsuz etkilenen gelecek vaad eden şirketleri desteklemek için oluşturuldu. GOPAX ile bu adımı atmanın, Güney Kore’deki kripto para ve blok zinciri endüstrisini yeniden inşa edeceğini umuyoruz. ”

Binance’in Baş İşletme Sorumlusu Yibo Ling, yapılan yatırım anlaşmanın şartlarını açıklamadan Binance’in Gopax’ta iyi bir hisse senedi pozisyonu elde ettiğini belirttiği bildirildi. Önceki raporlar, Binance’in Gopax’ın en büyük hissedarı Lee Jun-hang’den %41 hissesini satın aldığını gösteriyordu. Anlaşmanın ise ilk olarak geçen yıl açıklanacağı ileri sürüldü.

Binance, Neden Gopax’ın Hisselerini Satın Aldı?

Gopax, FTX’in çöküşünden sonra 2022 Kasım ayında bazı ürünlerden para çekmeyi durdurmuş ve zor zamanlar yaşamıştı. Bundan birkaç ay sonra Binance, Gopax’ın hisselerinin bir kısmını satın aldı.

Gopax’a bir darbe de iflas etmiş kripto para borç verme firması Genesis Global Capital’in yaşadığı sorunlardan dolayı gelmişti. Merkezi olmayan finans (DeFi) hizmeti GoFi de Genesis’ten kaynaklı olarak anapara ve faiz ödemelerinin geri çekilmesini durdurmak zorunda kalmıştı. Genesis, Gopax’ın ikinci en büyük hissedarı ve GoFi ürününün kilit bir iş ortağı olduğu biliniyordu.

Binance, satın almadan sonra kazancının bir kısmıyla GoFi için müşteri çekmek ve faiz ödemeleri için Gopax borsasına harcamayı düşünüyor. Yapılan bu girişim ile ayrıca, kripto para eğitimi ve Güney Koreli düzenleyiciler ve sanal varlık paydaşlarıyla yakın işbirliğini teşvik etmeyi amaçlanıyor.

Binance’in Baş İşletme Sorumlusu Yibo Ling konu hakkında şunları söyledi:

”Bu anlaşmanın temel amacı, müşterileri desteklemek ve varlıklarını geri çekmek isteyen müşterilerin bunu yapabilmelerini sağlamaktı.”

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version