Muhabbit

Binance İngiltere’de Borsa Açacağını Açıkladı!

Borsada 65 farklı dijital varlığın bulunmasını planladıklarını belirten yetkililer, açılış ile birlikte bu sayının değişebileceğini de belirtmiş durumdalar.

binance kripto para borsası

Önde gelen kripto para borsalarından Binance bu yaz, İngiltere’de yeni bir borsa hayata geçireceğini açıkladı.

Reuters’ın haberine göre yeni borsa hem kurumsal hem de bireysel müşterilere aynı anda hizmet verebilecek. Açıklamaya göre itibari para birimleri olarak Pound ve Euro yeni açılacak borsada desteklenecek.

Ek olarak borsa İngiltere’deki düzenlemelere tam uyum içerisinde olacak ve UK Financial Conduct Authority tarafından takip edilecek.

Borsada 65 farklı dijital varlığın bulunmasını planladıklarını belirten yetkililer, açılış ile birlikte bu sayının değişebileceğini de belirtmiş durumdalar.

Kurumsal Talep Artıyor

Kripto paralara karşı oluşan kurumsal ilgi son dönemde iyice artmış durumda. Fidelity’nin son raporuna göre, 800’den fazla kurumsal yatırımcı arasında yapılan araştırmanın sonucuna göre katılım gösteren yatırımcıların yüzde 80’i kripto paraların cazibesini gördüğünü ve 3’te 1’inden fazlasının şimdiden piyasaya yatırım yaptığı ortaya çıktı.

İngiltere’de açılacak borsa direkt banka transferleri ile yatırma ve çekme işlemlerini gerçekleştirebilecek. UK Faster Payments sayesinde Birleşik Krallık bünyesindeki tüm bölgeler yatırma ve çekme işlemlerinden sorunsuz bir şekilde faydalanabilecek.

Konu ile ilgili olarak Binance UK Yöneticisi Teana Baker-Taylor’un sözleri şu şekilde:

İngiltere’de dijital varlık piyasalarına ilgi oldukça yüksek. Yeni adım sadece mevcut katılımcılar için değil, yeni gelen katılımcılar için de önemli bir fırsat olacak.

Ek olarak Taylor, kripto para hizmetlerinin gelişmesi ve olgunlaşması ile birlikte pasif gelir seçeneklerinin artmasının kullanıcılar üzerinde büyük etkisi olduğunu vurguladı.

Daha geniş bir kitlenin ilgisini çekmek için yeni pasif gelir seçenekleri oluşturabiliriz.

Binance hali hazırda fiat para birimleri ile entegrasyonu artırmak içinbirçok yerel borsayı aktive etmişti. Singapur, Güney Kore, Uganda ve ABD’de açılan borsalar ise İngiltere adımından önce gelen diğer borsalar.

Binance tarafından gelen açıklamalar da kurumsal yatırımcıların sektöre gelişini doğruluyor. Şirket tarafından yapılan açıklamada 2020’nin ilk çeyreğinde platforma gelen kurumsal yatırımcı miktarı 2019’un son çeyreğinden yüzde 47 daha fazla. Spot işlemlerde bir önceki çeyreğe göre kurumsalların yarattığı hacime bakıldığında yüzde 113’lük bir artış görülürken, vadeli işlemler tarafında yüzde 217’lik bir artış görüldüğü şirket yetkilileri tarafından açıklanmış durumda.

Son Yazılar

Exit mobile version