Muhabbit

Binance, Kara Para Aklamayı Önleme Konusunda Ciddi

Binance Güney Kore, kara para aklamanın önüne geçmek için kara para aklamayı önleme denilince akla gelen isim olan Coinfirm ile birlikte çalışacak.

binance muhabbit

binance muhabbit

Binance Güney Kore, para aklamanın önüne geçmek için kara para aklamayı önleme denilince akla gelen isim olan Coinfirm ile birlikte çalışacak.

Kripto paraların kara ekonomide kullanımlarının yaygınlaşması birçok hükümeti ve kripto para borsasını endişelendiriyor. Bu endişe birçok yapıyı özellikle kara para aklamanın önlenmesi için çeşitli yollar arayışına sokuyor.

Tam da bu endişelerin üzerine su serpmek amacıyla kurulan Coinfirm, ticari olarak kripto para kullanan kurum ve kuruluşlara Blockchain’den bağımsız bir kara para aklamayı önleme (AML) platformu sunuyor.

Coinfirm’in AML (kara para aklamayı önleme) ve analiz platformu, kendi rakamlarına göre yaklaşık 1400 Blockchain’e ve protokollerinde uyumluluk çalışmalarına yardımcı olmanın yanı sıra işlemlerin ve kripto para adreslerinin izlenmesine yardımcı olmak için tasarlanmıştı. Platform finansal kuruluşlardan birçok kripto para borsasına kadar çeşitli sektörlerde farklı şirketler tarafından kullanılmaktadır.

Binance 2019 yılında Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından yayınlanan kara para aklama ile ilgili ulusal yönergelerden geçebilmek amacıyla Coinfirm ile ilk AML ortaklığını açıklamıştı.

Ortaklığın sonrasında Coinfirm’in çözümünü sistemlerine entegre etmeye başlayan Binance, entegrasyon sonrası ana platformunda büyük bir uyumluluk yükü taşımadı. Salı günü genişletildiği açıklanan ortaklıkla beraber Binance’ın 2019 Kasım ayında açılan Güney Kore şubesinde de Coinfirm çözümleri kullanılacak. Binance Güney Kore’nin dijital varlık borsalarını başlatmak amacıyla kurulan bir platform olan Binance Cloud’daki hizmetlerle entegre edilecek.

Binance’ın bu hamlesi, bir süredir kripto paralara karşı sıkı bir tutum içerisine giren ülkede, faaliyetine devam etmek istediğinin kanıtı oldu.

Binance Güney Kore’nin kara para aklamayı raporlama sorumlusu Baek Jae-Won, basın açıklamasında:

“Coinfirm, kara para aklama suçlarıyla alakalı digital varlık cüzdanlarındaki en gelişmiş analiz sistemlerine ve verilerine sahip şirket. Onlarla çalışarak en iyi AML araçlarını ve standartlarını uygulamak konusunda sabırsızlanıyoruz.”

Diyerek Binance Güney Kore olarak sabırsızlıklarını dile getirdi.

Son Yazılar

Exit mobile version