Muhabbit

Binance, Rusya ve Komşu Ülkelerde Çalışmak İstiyor

binance

Kripto para borsası Binance, Rusya ve çevresinde çalışmak istiyor.

Rusya son zamanlarda hem kripto para yasakları hem de Ukrayna ile olan gerginliğinden dolayı çok konuşuluyor. Rusya Merkez Bankası, kripto paralar ve bunlarla alakalı tüm işlemler yasaklanmalı yorumunu yaparken, Maliye Bakanlığı, milletvekilleri ve ülkenin en önemli ismi olan Rusya devlet daşkanı Vladimir Putin kripto paraları destekliyor.

Binance Doğu Avrupa direktörü Gleb Kostarev, yaptığı bir röportajda Binance’in borsa düzenlemelerinin izin verdiği her yerde lisans almak istediğini söyledi.

Ayrıca Rusya’nın stratejik olarak bir önemi de bulunuyor. Çevre ülkeler düzenleme yaparken Rusya’yı örnek alıyor.

Kostarev konuyla alakalı şu açıklamalarda bulundu:

Ukrayna, Kazakistan ve Özbekistan kripto para birimlerine daha ılımlılar. Ancak bir düzenleme yapacakları zaman komşuları Rusya’nın nasıl tepki vereceğine bakıyorlar. Bizim amacımız ruhsat alarak izin verildiği ölçüde iş yapmak. Bu yüzden Rusya öncü olursa komşuları da uyumlu düzenlemeler yapar.

Geçtiğimiz günlerde Vladimir Putin, kripto para düzenlemeleriyle alakalı bir toplantıda kripto paraların ve Bitcoin madenciliğinin getireceği avantajları kullanmak istediğini söylemişti. Rusya Merkez Bankası’nın kripto paralar yasaklanmalı önerisini de reddederek bir uzlaşma yolu bulunmasını istemişti.

Binance 2021’de zor zamanlar geçirdi

Kripto para borsası Binance 2021 yılını çok yoğun geçirdi. Birçok yargı bölgesinden ceza alan borsa, bazı ülkelerden çekilmek zorunda kaldı ve bazılarına yeni şubeler açtı.

Bunlardan en yakın zamanlısı ise BinanceTR’ye kesilen 8 milyon liralık idari para cezası oldu. MASAK, Binance’de tespit ettiği ihlaller sonucunda kesebileceği en büyük cezayı kesmişti.

Binance ise kısa sürede Twitter üzerinden cevap vermiş ve yasalara uygun şekilde düzenlemeleri yapmaya devam edeceklerini açıklamıştı.

Binance alabildiği lisanslar ile büyüme çalışıyor

Mümkün olan her ülkeden lisans almaya çalışan Binance, yakın zamanda Kanada, Endonezya ve Bahreyn’den lisans alarak büyümeye devam ediyor.

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version