Muhabbit

Binance, Sigorta Fonu Değerini 1 Milyar Dolara Çıkarıyor!

Borsa, SAFU ile kullanıcıların çıkarlarını korumak istiyor.

binance

Önde gelen kripto para borsası Binance, borsaya karşı oluşabilecek potansiyel bir saldırının etkisine karşı yaklaşık 1 milyar dolar değerinde bir sigorta fonu başlatıyor.

Yapılan açıklamada borsa, 2018 yılından itibaren kullanıcıların çıkarlarını korumak için çalışmalar yapıldığını ve bu kapsamda oluşturulan fonların artık tek bir yerde birleştirildiğini söyledi.

Bu kapsamda, “Kullanıcılar için Güvenli Varlık Fonu (SAFU)” oluşturan Binance, kullanıcıların çıkarlarını korumak istiyor. Borsa ayrıca oluşturulan Fonun büyüklüğünün yeterli düzeyde kalmasını sağlamak için SAFU’yu izlemeye devam edeceğini söyledi. Binance tarafından yapılan açıklamada, oluşturulan bu sistem ile ilgili olarak ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“Tüm ekosisteme fayda sağlayacak; hükümetlere, düzenleyicilere ve önemli paydaşlara kripto para ekosisteminde güveni, bütünlüğü ve şeffaflığı koruma konusundaki ortak taahhüdümüzü göstereceğiz. Bizim bu çabalarımıza benzer çalışmaları tüm merkezi borsaların da yapmasını istiyoruz.”  

Aslında bu adımı atan tek borsa Binance değil. Bilindiği üzere dev kripto para borsası BitMEX’in de sürekli geliştirdiği büyük bir acil durum fonu bulunuyor.

Saldırılar Arttı

Binance tarafından atılan bu adım, son dönemlerde borsaları hedef alan bir dizi saldırının arkasından geliyor. Bunlara örnek verecek olursak, bilindiği üzere Binance, 2019 yılında 40 milyon doları aşan bir saldırıya uğradı. Bunun yanında kripto para borsası AscendEX‘in sıcak cüzdanı 78 milyon dolarlık saldırıya uğradı. BitMart geçen yıl 200 milyon dolarlık rekor bir düzeyde saldırıya uğradı.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version