Muhabbit

Binance Tesla ile Tokenize Hisse Senedi İşlemlerini Başlatıyor! Türkiye Kullanıcıları Yok!

Kripto para borsası Binance, tokenize edilmiş hisse senedi işlemlerini başlatıyor.

binance muhabbit

Binance US

Kripto para borsası Binance, tokenize edilmiş hisse senedi işlemlerini başlatıyor. İşlemler için izin verilmeyen bölgeler arasında Türkiye de bulunuyor.

Tokenize hisse senedi işlemlerine Tesla (TSLA) hissesinin tokenize edilmiş hali ile başlayacak olan borsa, Nasdaq işlem saatlerini takip edecek. Kısacası 24 saat boyunca TSLA işlemi hizmeti sunulmayacak.

Daha önce tokenize hisse senedi işlemlerini hayata geçiren FTX ve Bittrex, 24 saatlik işlem hizmeti sunmaktaydı.

FTX ve Bittrex ile aynı şirket ile yeni hizmet için anlaşan Binance, Alman finansal hizmet şirketi CM Equity AG ve İsviçre merkezli tokenizasyon şirketi Digital Assets AG ile işlemleri gerçekleştirecek.

Binance üzerinde işlem gören tokenize hisse senetleri BUSD üzerinden fiyatlanacak. Bu noktada ilgili hisse senedini satın almak isteyen kullanıcıların BUSD ile işlem yapmaları gerekecek.

Piyasadaki talebe göre daha çok tokenize hisse senedini listeleyebileceklerini belirten Binance ekibi, bazı bölgelerde hizmetlerin geçerli olmayacağının da altını çizdi. Almanya müşterileri için ek bilgiler talep edeceklerini açıklayan borsa, ABD, Çin ana karası ve Türkiye gibi bazı bölgelerde işlemlerin gerçekleştirilemeyeceğini açıkladı.

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version