Muhabbit

Binance US, Bazı BTC Paritelerinde İşlem Ücretini Kaldırdı

Binance US’te hangi işlem çiftleri ücretsiz?

Kripto para borsası Binance US Bitcoin spot market işlemlerinde işlem ücretini kaldırdığını duyurdu.

Duyuruyu Binance US CEO’su Brian Shroder yaptı. Shroder, tüm kullanıcılar için işlem hacmi gereksinimi koymadan spot market işlem ücretini kaldıran ilk ABD kripto para borsası olduklarını açıkladı. Shroder, Twitter üzerinden yaptığı duyuruda şunları söyledi:

“Bunu, sektörümüzde ücretlere yaklaşma biçiminde değişiklik yapmak, kripto paraya erişilebilirliği artırmak, ihtiyaç anında pazarımızı ve müşterilerimizi daha iyi desteklemek için bir fırsat olarak görüyoruz.”

Borsanın rakiplerindeki işlem ücretleri ise şu şekilde;

Birçok borsada %0 işlem ücreti için belirli şartlar aranıyor. Genellikle borsalar kullanıcılarından belirli işlem çiftlerinde 30 günlük işlem hacmi oluşturmasını istiyor.

Binance US ücretsiz işlemlerde alım satım farkı koymayacağını açıkladı

Shroder, 22 Haziran 2022 Çarşamba günü Bloomberg’e konuştu ve Binance.US‘ın ücretsiz işlemlerden bir kâr sağlamayacaklarını ve bunun yerine, yeni bir staking hizmeti de dahil olmak üzere diğer kaynaklardan gelir elde edeceklerini açıkladı.

İşlem ücreti almamanın daha fazla müşteri getireceğini belirten Shroder, gelecekte başka işlem çiftlerinde de sıfır işlem ücreti uygulayacaklarını açıkladı. Şu anda Binance.US spot markette şu işlem çiftlerinden ücret almıyor:

Shroder ayrıca açıklamasında şirketin yaz aylarından itibaren yürürlüğe girecek yeni bir dereceli fiyatlandırma modeline geçeceğini de belirtti.

Bu modelde 3 derece olacak. Tier 0’da belirli işlem çiftlerinde işlem ücreti alınmayacak. Tier 1 ve Tier 2 de ise “varlık başına” bazında belirlenen bir işlem ücretine sahip olacak. Daha fazla bilgi 2022 Temmuz ayında açıklanacak.

Binance dışında 0 işlem ücretini sadece Robinhood’da bulunuyor. Robinhood, 2014 yılında kurulduğunda hisse senedi alım satımında işlem ücreti almayan ilk kuruluş oldu. 2018 yılında ise kripto para alım satımına başlayan şirket burada da işlem ücreti almadı. Ancak işlemlerden kâr sağlamak için belirli işlem çiftlerinin alış ve satış fiyatlarında değişiklikler yaptı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version