Muhabbit

Binance USDT ve USDC için Solana Desteğini Başlatıyor!

Borsa tarafından yapılan açıklamada popüler stablecoin çözümleri olan Tether (USDT) ve USDCoin (USDC) için yeni bir destek sunulacağı açıklandı.

Binance

Binance CEO

Kripto para borsası Binance, yeni bir duyuru gerçekleştirdi. Borsa tarafından yapılan açıklamada popüler stablecoin çözümleri olan Tether (USDT) ve USDCoin (USDC) için yeni bir destek sunulacağı açıklandı.

Solana ağının token formatı olarak tanımlanabilecek olan SPL desteğini getiren Binance, USDT ve USDC için Solana üzerinden yatırma ve çekme işlemlerini desteklemeye başladığını duyurdu.

Artık kullanıcılar SPL formatındaki USDC ve USDT işlemlerini borsa üzerinden gerçekleştirebilecek.

SPL İşlemleri Başladı

USDT için halihazırda Ethereum (ERC-20), Tron (TRC-20) ve Binance Smart Chain desteği sunan borsa, artık SPL desteği de sunuyor.

USDC için ise Ethereum ve Binance Smart Chain desteği sunulurken, artık SPL desteği de sunulacak.

Tether verilerine göre halihazırda dolaşımda 69 Milyar $ civarında USDT bulunuyor. Bu USDT’lerin 1.14 Milyar $’lık kısmı Solana ağı üzerinde bulunurken, 33 Milyar $’lık USDC arzının 2.485 Milyar $’lık kısmı SPL formatında bulunuyor.

Bu noktada SPL transferleri oldukça düşük maliyeti ile öne çıkarken, TRC-20 stablecoin transferleri için önemli bir alternatif olabilir gibi görünüyor. Düşük maliyet ve yüksek ölçeklenebilirlik vadeden Solana ağı üzerindeki USDC ve USDT transferlerinin Binance üzerinde aktive edilmesi önemli bir hamle olarak öne çıkıyor.

Geçtiğimiz aylarda Raydium (RAY) listelemesini gerçekleştiren Binance, ilk SPL token listelemesini gerçekleştirmişti.

Binance’in yeni desteği hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version