Muhabbit

Binance ve Coinbase CEO’sundan Kripto Paralara İlişkin Açıklamalar Geldi!

Dünyanın önde gelen kripto para borsaları, kripto paralara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Dünyanın önde gelen kripto para borsaları, kripto paralara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bildiğiniz üzere Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlatmış olduğu savaşla birlikte, birçok ülke Rusya’ya ilişkin ekonomik yaptırımlar uygulamaya başladı. Fakat son zamanlarda Rusya’nın kripto paralar aracılığıyla yaptırımlardan kaçtığı iddiası, gündemde oldukça yer etmeye başladı.

Bu iddialara, dünyanın önde gelen kripto para borsaları Binance ve Coinbase CEO’larından cevap geldi.

Kripto paraların Rusya’yı yaptırımlardan koruduğu iddialarına karşılık Binance CEO’su Changpeng Zhao şu açıklamalarda bulundu:

Şu an tüm medya kuruluşları ve politikacılar bu konu üzerinde büyük çaba sarf ediyorlar. Gerçek verilere bakacak olursak kripto paralar Rusya’da oldukça az bir alan kaplıyor. Kripto paraların kullanımına bakacak olursak, muhtemelen küresel nüfusun yaklaşık %3’ü kripto paralarla işlem yapıyor.

Changpeng Zhao

Açıklamalarına devam eden Changpeng Zhao Rusya’nın kripto paraları tercih etmemesine ilişkin şu ifadelerde bulundu:

Rusya’nın kripto paraları kullanmak istememesinin nedeni çok fazla izlenebilir olmasıdır. Kripto paralar şeffaf sistemler üzerine kurulmuştur, bu sistemi diğer hükümetler rahatlıkla izleyebilirler.

Coinbase CEO’su:” Rusya’nın Yaptımlarlardan Kaçmak İçin Kripto Paraları Kullanacağını Düşünmüyorum.”

Coinbase CEO’su Brian Armstrong da 4 Mart 2022 Cuma günü Twitter sayfası üzerinden bir paylaşımda bulundu. Paylaşımda şu ifadeler yer alıyordu:

Rusya’nın yaptırımlardan kaçmak için kripto paraları kullanacağını düşünmüyorum. Bu sistemde her şey açık bir defterde yer alıyor. Kripto para aracılığıyla işlem yapmaları, ABD doları veya altınla işlem yapmalarından daha izlenebilir olacaktır. Ayrıca G7 ülkeleri, Avrupa Birliği ve dünya genelinde birçok ülke bu konu hakkında gerekli önlemlerini alıyor.

BrIan Armstrong

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version