Muhabbit

Binance ve YG Entertainment K-Pop NFT’leri İçin Ortaklık Kurdu

K-Pop hayranları için heyecan verici haberler var.

binance

yg entertainment

Son zamanlarda çok meşhur olan Güney Kore pop müziği, NFT dünyasına Binance ile giriş yapıyor.

Kripto para borsası Binance’in yaptığı açıklamada, Güney Kore menşeli eğlence şirketi YG Entertainment ile NFT projesi için iş birliği kuruldu. Ortaklıkla daha çevre dostu NFT’lere odaklanılacak.

8 Şubat 2022 tarihinde yapılan açıklamada Binance’in bu sanatçılarla ilişkili fikri mülkiyete dayalı dijital varlıklar geliştirmeye erişim sağlayacağı belirtiliyor.

YG şirketi birçok K-Pop grubuyla çalışıyor. Bunların arasında BLACKPINK, BIG BANG, ve WINNER gibi tanınmış gruplar bulunuyor.

Şirketler çıkaracakları NFT koleksiyonu hakkında henüz bir karar vermemiş olsalar da çıkarılacak NFT’lerin çevre dostu olacağı konusunda anlaştılar.

Binance’in küresel NFT Başkanı Helen Hai konu hakkında şu açıklamalarda bulundu:

YG ile ortaklaşa bir şekilde NFT’ler için çevre dostu bir ekosistem oluşturmak istiyoruz. Şirket olarak sürdürülebilir blok zinciri platformlarının kullanımına teşvik etmenin önemini anlıyoruz.

YG CEO’su Bo Kyung Hwang ise konu hakkında şunları söyledi:

Şirketlerimiz ile sürekli olarak yenilikçi ve çevre dostu bir NFT ekosistemi inşa etmeyi umuyoruz.

Binance ve YG Entertainment sadece sanatçıların NFT’leri için ortaklık kurmadı

İki şirket sadece NFT’ler üzerine anlaşma yapmadı. Ayrıca bir grup blok zinciri projesinde de beraber çalışacaklar. Bu projeler arasında Binance Smart Chain tabanlı oyunlar ve metaverse projeleri var.

Yapılan anlaşmada Binance’in NFT ve teknoloji altyapısı sağlarken YG Entertainment’in NFT içeriği ve oyun varlıkları sağlayacağına dikkat çekilmiş.

YG Entertainment blok zincirine ve metaverse ilk giren K-Pop yapımcısı değil

YG Entertainment K-Pop grubunu metaverse alanına getiren ilk grup değil. 2022 yılının Ocak ayında ABD merkezli konser organizatörü Animal Concerts Güney Kore’nin Klaytn Blockchain ağıyla ortaklık kurduğunu duyurmuştu. Yapılan ortaklıkla 2022 birinci çeyreğinde metaverse K-Pop gruplarının konser verebileceği bir platform oluşturulması planlanıyor.

K-Pop blok zinciriyle aslında çok daha önce tanışıyor. 2020 yılının Ocak ayında Hollanda merkezli GET Protocol Kore’nin en büyük müzik yayınları hizmeti sunan Bugs Music’in CEO’suyla anlaşma yapmıştı. Ayrıca CEO Jung Won-Kwan GET Protocol’de danışman olarak çalışacak.

Jung Won-Kwan, K-Pop’un ilk grubu olarak geçen SoBangCha grubunun 3 ana üyesinden biridir.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version