Muhabbit

Binance, Yapay Zeka (AI) Destekli Bir Karalama Kampanyasının Hedefi Oldu!

Şirket, son haftalarda kurucusu Changpeng Zhao’nun (CZ) Çin Komünist Partisi (CCP) ile bağlantılı olduğu iddialarıyla ilgili sorular aldı.

yapay zeka-binance

Binance, yapay zeka (AI) kullanılarak yürütülen bir dezenformasyon (yanlış bilgilendirme) kampanyasının kurbanı olduğunu iddia etti. Şirket, son haftalarda kurucusu Changpeng Zhao’nun (CZ) Çin Komünist Partisi (CCP) ile bağlantılı olduğu iddialarıyla ilgili sorular aldı.

Ofisleri de, AI (yapay zeka) programı ChatGPT tarafından rapor edilen bir konuşmaya atıfta bulunan sorgular aldı. Bu konuşmada Zhao’nun Çin Ulusal Petrol Şirketi için bir sosyal medya platformu geliştirdiği iddia edildi. Binance, “Changpeng Zhao bir Komünist mi?” gibi sorguları tekrarladı ancak sadece devlet tarafından işletilen petrol şirketi ile ilgili çok özel bir soru sorduklarında yanıt alabildi. ChatGPT, Zhao için sahte bir LinkedIn sayfası ve 2018’den bir Forbes web sayfası gibi kaynakları gösterdi.

Binance yaptığı açıklamada kurucusunun CCP ile herhangi bir bağlantısı olmadığını ve Zhao’nun devlet işletmelerinde görev yaptığına yönelik iddiaların ise saçmalık olduğunu söyledi. Şirket ayrıca, Zhao’nun o tarihlerde lisede olduğunu da belirtti.

Yapay Zeka Dezenformasyon İçin Kullanılabilir mi?

Eğer Binance haklıysa, bu tür dezenformasyon kampanyaları yapay zeka araçlarının Washington’daki güç sahipleri tarafından şirketleri karalamak için kullanıldığı yeni ve endişe verici bir silah olabilir. Uzmanlar, ChatGPT gibi yapay zeka araçlarının, sahte medya haberleri ve diğer yanlış içeriklerin benzersiz bir ölçekte oluşturulması için silahlandırılacağı konusunda uyarıyorlar. Bu durum potansiyel olarak siyasi süreçleri etkileyebilir ya da kirletebilir.

Sosyal medya hesaplarımızdan bize katılabilir, son blockchain gelişmelerinden anlık ve hızlı haberdar olabilirsiniz: https://linktr.ee/muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version