Muhabbit

Binance Yöneticisi: MiCA Yasası Kripto Para Sektörü İçin İyi Haber

Binance Avrupa Başkan Yardımcısı Martin Bruncko’ya göre AB’nin kripto para yasal düzenlemesi sektöre bir dizi avantaj sağlayacak.

binance

Binance Avrupa Başkan Yardımcısı Martin Bruncko’ya göre Avrupa Birliği’nin (AB) merakla beklenen yeni kripto para yasal düzenlemesi MiCA küçük kripto para borsalarına ve girişimcilerine bir dizi avantaj sağlayacak.

Lizbon’da gerçekleşen Web Summit Konferansı’nda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bruncko, Binance’in operasyonlarını Avrupa geneline yaymayı hedeflediklerini dile getirdi.

Avrupa Parlamentosu Komitesi MiCA kripto para yasal düzenlemesini 10 Ekim 2022’de onaylamıştı. Düzenleme 27 ülkenin kripto para sektörünü tek bir yasayla bir sisteme oturtmayı hedefliyor.

Mevcut durumda Avrupa’daki kripto para piyasasının oldukça bölünmüş olduğunu dile getiren Bruncko, 27 ülkenin de farklı yasal düzenlemelere sahip olduklarını dile getirdi. Binance yöneticisine göre bu düzenlemelerin kimileri oldukça katıyken, diğerleri ya sektöre çok daha serbest bir hareket alanı tanıyor, ya da direkt olarak bir yasal düzenlemeye sahip değil. Haliyle, tüm yasal düzenlemelere bir şekilde uymayı hedefleyen borsaları oldukça vakit ve maddiyat gerektiren bir süreç bekliyor.

“Şu anki durum tam olarak bu ve tam olarak bu yüzden MiCA için oldukça heyecanlıyım. Nitekim MiCA bizleri tek bir piyasada birleştirecek.”

Bruncko’ya göre mevcut sistemden en zararlı çıkanlar Avrupa’ya acıkmak isteyen görece küçük ölçekli kripto para borsaları.

“Prensip bazında baktığımızda MiCA Avrupa’daki tüm kripto para aktörleri için iyi bir haber çünkü artık tek bir piyasa içerisinde hareket edebilecekler. MiCA insanların işlerini büyütmesini çok kolaylaştıracak, çok daha az masrafla işlerinin kapasitelerini artırmalarını sağlayacak.”

Bruncko ayrıca erken dönem kripto para şirketlerinin de yeni yasadan yararlanabileceğini, çünkü böylece yasalara uymakla uğraşmaktansa büyümeye odaklanabileceklerini belirtiyor.

Avrupa, Binance için odak noktalarından biri olmaya devam ediyor. Binance’e göre Avrupa dünya üzerindeki en büyük ve en gelişmiş kripto para ekonomilerinden birine sahip. Finansal yeniliklerin ve öncü finansal teknoloji şirketlerinin Avrupa merkezli ilerlediğine işaret eden Bruncko, daha geniş bir bölgede hareket etmenin Binance’e önemli bir operasyon alanı sağlayacağını dile getiriyor.

“Pek çok büyük kripto para projesi Avrupa’dan ortaya çıktı. Mesela Ethereum’a baktığımızda Londra’da başladığını ve İsviçre gibi pek çok Avrupa başkentinde büyüdüğünü görüyoruz. O zamandan bu yana başka bir sürü proje de Avrupa merkezli olarak sektöre merhaba dedi.”

Bruncko son olarak Binance’in geçtiğimiz sene boyunca Avrupa genelinde ortak bir yasal düzenlemenin olması yönünde çalışmalar yürüttüğünün de altını çizdi. Binance günümüzde ikisi G7 üyesi olmak üzere 5 farklı Avrupa ülkesi merkezli olarak çalışıyor.

Avrupa Parlamentosu: MiCA Teknik Sebeplerle Ertelendi

Sektör MiCA’yı merakla beklerken, yasanın yürürlüğe girmesi geçtiğimiz günlerde 2022’nin sonundan Şubat 2023’e ertelendi. Avrupa Parlamentosu Üyesi Stefan Berger’e göre bu durum tamamen teknik bir gerekliliğin sonucu, yoksa parlamentonun kripto paralara yönelik tutumunda değişen herhangi bir şey yok.

İlginizi çekebilir: Coinbase CEO’su, Binance ve FTX Arasında Yaşananlarla İlgili Konuştu!

“Bunu siyasi bir hareket olarak değil de tamamen teknik bir gereklilik olarak görüyorum. Avrupa Parlamentosu’nda MiCA’ya yönelik desteğin değiştiğini düşünmek için herhangi bir sebep göremiyorum.”

Berger sürecin ertelenmesinin arka planında yatan en büyük sebebin yasal metnin uzunluğundan kaynaklı olarak avukatların ilgilenmesi gereken “devasa iş miktarı” olduğunun da altını çizdi.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Borsa haberi için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version